4 keer inspiratie voor de inrichting van je kantoor

0

Met goed weer in het voor uitzicht, is het weer de hoogte tijd om een frisse wind door je kantoor heen te laten waaien. Op die manier creëer je een mooie nieuwe uitstraling en heb je direct een excuus om de boel eens grondig schoon te maken. Samen met je collega’s kun je een hele nieuwe stijl aanbrengen en maak je jullie kantoor nog leuker. Maar waar begin je, en hoe vind je inspiratie? In dit artikel geven we je vier inspiratietips die je aardig op weg helpen!

1. Moderne inrichting

Wil je een modern en hedendaags kantoor? Een modern kantoor is makkelijker in te richten dan je in eerste instantie denkt. Met hier en daar wat nieuwe meubels en strakke lijnen kom je namelijk al een heel eind. Bekijk bijvoorbeeld de foto hieronder, opvallende vormen van bijvoorbeeld bureaus of andere meubelstukken zorgen direct voor een nieuw soort inrichting. Daarnaast komen houtsoorten en verschillende soorten toepassingen van betonmatten ook steeds vaker voor waarmee je een hoop nieuwe originele inrichtingen kunt neerzetten.

moderne inrichting op kantoor

2. Traditionele inrichting

Kies je juist liever voor een meer traditionele inrichting? Ook dat kan natuurlijk. Kies bijvoorbeeld voor het Amerikaanse kantoor waarin de bureaus ouderwets en afzonderlijk opgesteld staan of ga voor een ouderwetse uitstraling met veel donkere houtsoorten en antieke accessoires. Je kunt vaak veel inspiratie opdoen op het internet of via websites als Pinterest. Het belangrijkste is dat je een kantoor kiest dat aansluit bij jullie wensen en behoeften en overeenkomt met het soort bedrijf waarin je werkzaam bent.

3. Groen

Een andere goede mogelijkheid is om je kantoor van veel groen te voorzien, zie foto hieronder. Een groen kantoor laat niet alleen zien dat je milieubewust bent maar is ook nog eens heel goed voor jou en je werknemers! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat groene kantoren zorgen meer productiviteit en creativiteit. Daarnaast zorgt het hogere zuurstofgehalte ook voor een gezonde kantooromgeving. Houden jij en je collega’s van groen? Dan is het zeker de moeite waard om deze optie te overwegen!

een groen kantoor met veel planten

4. Zelf aan de slag

Wil je echt compleet iets anders? Dan zal je misschien zelf aan de slag moeten en je kantoor compleet moeten verbouwen. Op die manier kun je geheel naar eigen inzicht het kantoor vanaf niets weer opbouwen. Uiteraard kun je dit zelf doen maar je kunt het ook laten doen door een professionele kantoordesigner. Zij kunnen je vaak goed adviseren over welke verschillende stijlen geschikt zijn om te gebruiken voor de inrichting in je kantoor. Zo ben je verzekerd van een prachtig resultaat!

Zoals eerder gezegd is het vooral belangrijk dat jij en je collega’s je thuis voelen in jullie kantoor. Bespreek daarom samen eerst jullie behoeften zodat je vervolgens met een goed plan aan de slag kunt!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply