Tips voor het aanleggen van elektra op het kantoor

0

Wanneer er elektra op het kantoor wordt aangelegd, is het zaak dat hierbij de grootste zorgvuldigheid wordt betracht. Het maken van fouten kan bij het aanleggen van elektra immers niet worden getolereerd; fouten kunnen zorgen voor kortsluiting met stroomuitval of zelfs brand tot gevolg. Zeker in een kantoor kunnen de kosten bij stroomuitval enorm zijn. Werk dat niet is opgeslagen kan verloren gaan en werknemers worden verhinderd om verder te werken. Een elektricien in de regio geeft tips om de aanleg van elektra op het kantoor zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Stel een duidelijk plan op

Allereerst is het zaak om goed te beseffen waar je precies aan begint. Wat is de huidige situatie en wat is daar niet goed aan? Wat is de ideale eindsituatie? Hoe kan die eindsituatie bereikt worden In dit plan geef je antwoord op de genoemde vragen en denk je na over wat er precies moet gebeuren en hoe dit moet gebeuren. Moeten er extra groepenkasten worden aangelegd? Zijn er voldoende wandcontactdozen aanwezig? En ga zo maar door. Vaak wordt in dit stadium al een elektricien betrokken om te zorgen dat je overal aan denkt. Zo is het vaak aan te raden om in kantoren relatief veel groepen aan te leggen zodat er bij kortsluiting slechts één groep uitvalt en niet meteen alle werknemers gehinderd worden in hun werkzaamheden.

Bespaar niet teveel op de aanleg

Het is niet verstandig om bij de aanleg van elektriciteit voor een dubbeltje op de eerste rij te willen zitten. Zoals hierboven verteld, is het doorgaans aan te raden om extra groepen aan te leggen. Daar merk je tijdens de dagelijkse werkzaamheden niet veel van. Je plukt er pas de vruchten van wanneer een deel van het kantoor getroffen wordt door een gesprongen stop en de rest van het kantoor gewoon nog stroom heeft zodat er tijd is om bestanden op te slaan. Wanneer je zo goedkoop mogelijk de elektra aangelegd wil hebben, zal de elektricien allereerst op die zaken besparen. Alles lijkt dan alsnog goed te werken, maar je zit dan wel met meer problemen opgezadeld dan noodzakelijk is.

Het is uiteraard ook zeer aan te raden om de werkelijke uitvoering van het aansluiten van elektra aan een deskundige elektricien over te laten. Zo neem je geen onnodige risico’s en is de kans op problemen zo gering mogelijk.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply