Hoe maak je het kantoor milieuverantwoord schoon?

0

Met aandacht voor het milieu maak je kantoorruimtes grondig schoon. Het is belangrijk om het gebruik van schoonmaakmiddelen terug te dringen. Dit doe je door microvezeldoekjes te gebruiken, de milieuvriendelijke oplossing voor het hygiënisch schoon houden van kantoren, bedrijfsruimtes en gemeenschappelijke ruimtes. Ook energiebesparing speelt een belangrijke rol bij voorkoming van vervuiling en behoud van het klimaat. Gebruik van zuinig schoonmaakapparatuur draagt hieraan bij.

Sanitaire ruimtes, het grote werk

De microvezeldoek leent zich uitstekend voor het verwijderen van stof en vlekken op verschillende oppervlakten. De sanitaire ruimtes of toiletruimtes verdienen vaak meer aandacht. Bij het schoonmaken van deze ruimtes is het belangrijk om te kiezen voor sanitairreiniger met Europese ecolabel. Deze schoonmaakmiddelen belasting het milieu het minst. Gebruik schoonmaakazijn voor het effectief verwijderen van kalk. Maak het toilet regelmatig schoon, hierdoor is het gebruik van chloorbleekmiddel nagenoeg niet nodig. Meng chloorbleekmiddelen nooit met overige schoonmaakmiddelen, er kan een schadelijk chloorgas ontstaan. Hang voor optimale hygiëne handdrogers in de sanitaire ruimtes. Dit zorgt voor een schone werkomgeving.

Besparing op energiekosten

Wie zuinig omgaat met energie, houd rekening met het kostbare milieu. Schoonmaakapparaten met een A+++ label zijn zeer energiezuinig en verbruiken minder dan oudere exemplaren. Laat apparaten niet op stand-by staan maar haal ze uit het stopcontact. Energiezuinig verlichten kan een besparing van 75% aan stroom opleveren. Verlicht alleen de ruimtes die op dat moment schoongemaakt worden. Schakel na het schoonmaken verlichting uit, geef deze instructies eventueel door aan schoonmaakpersoneel.

Vervang zuinige lampen door ledlampen, de kosten van vervanging verdien je binnen 300 tot 400 branduren terug. Ten opzichte van een gloeilamp bespaar je met een ledlamp gemiddeld €5 per jaar. Voor grote bedrijven met veel verlichting betekent dit aanzienlijke kostenbesparing. Bedrijven die hier nog verder in willen gaan kiezen voor zonnepanelen, waarmee energie via zonlicht wordt opgewekt. Het is belangrijk om zonnepanelen minimaal één keer per jaar te laten reinigen, vervuilde zonnepanelen veroorzaken verlies van het rendement.

Keuze van het materiaal

Bepaalde producten zijn beter voor het milieu, denk bijvoorbeeld aan poetsrollen of toiletpapier van gerecycled papier. Bovendien bespaart het ook nog eens kosten, producten van gerecycled materiaal bevatten minder nieuwe grondstoffen en zijn toch een hoge kwaliteit. Kies altijd voor producten en schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn. Vermijd zoveel mogelijk plastic of kies voor recyclede producten, zodat zo min mogelijk plastic weg lekt naar het milieu. Milieuverantwoord schoonmaken betekent bijdragen aan een betere leefomgeving, voor nu en later.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply