Nuttige tips om afval op kantoor te verminderen

0

Er zijn een aantal tips mogelijk indien jij graag ervoor wilt zorgen dat er minder afval op kantoor is. Vaak komt dit voor, als gevolg van de werkomstandigheden die je op kantoor verricht. Het is belangrijk om het afval direct op te ruimen en hiermee stank en overlast te voorkomen. Verder is het een tip om afval direct te scheiden, door dit bij de bron te doen voorkom je dat in een later stadium afval uit een grote hoop moet vissen. Zet daarom op kantoor meerdere prullenbakken neer om ervoor te zorgen dat het afval op een georganiseerde manier verzameld wordt.

Tip: kies voor een perscontainer om het bedrijfsafval efficiënt te verwerken. Dit bespaart je veel ruimte ten opzichte van afvalcontainers.

Tips bij het verminderen van afval

Voor het verminderen van afval op kantoor geldt dat er een aantal tips beschikbaar zijn. Ten eerste het stoppen met wegwerp bekertjes gebruiken voor het nuttigen van koffie of thee. Door te kiezen voor glazen of recyclebare kartonnen bekers kun je ervoor zorgen dat je op een duurzame manier te werk gaat. Een andere oplossing bestaat uit het meenemen van je eigen mok, die je zelfstandig weer afwast. Verder kun je een artikelen tweedehands aanschaffen om zo onnodige productie tegen te gaan. Bij het verzamelen van afval kun je een perscontainer huren bij Afvalperscontainer.nl.

Sorteren van glas

Iets wat vaak overblijft bij het afval is glas. Dit is echt zonde, aangezien het mogelijk is om glas opnieuw te gebruiken. Hiermee voorkom je onnodige productie van nieuw materiaal en draag je bij aan een recyclebare economie. Het inzamelen en verwerken van glas is relatief gemakkelijk door afvalbakken op kantoor te plaatsen. Creëer vervolgens een cultuur waarbij medewerkers doen aan afval scheiden op kantoor. 

Efficiënt printen

Ten slotte is het van belang om op efficiënte wijze te printen. Hierbij kun je denken aan rekening houden met het feit dat je tevens gebruik kunt maken van digitaal materiaal. Printen is daardoor niet altijd een noodzakelijk ding. Verder kun je aan collega’s vragen of zij het materiaal beschikbaar hebben voor jou, waardoor zelf printen niet nodig is. Als je toch besluit om te printen, print dan dubbelzijdig om papierverspilling te voorkomen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply