Welke vloer kies je voor op kantoor

0

Heb je een nieuw kantoor of ben je toe aan iets nieuws? Dan is het erg leuk om opnieuw na te denken over de inrichting. Onze eerste tip is: begin met stijlen van de permanente onderdelen. Daarom gaan we het vandaag hebben over welke vloer je kiest voor het kantoor.

Een vloer voor op kantoor: de voor- en nadelen

Elke vloer heeft voor- en nadelen. Zo kun je er voor kiezen om een gietvloer te laten leggen. Het gieten van een vloer kost een paar dagen, omdat ze het laag voor laag gieten. Een gietvloer heb je in allerlei kleuren en kun je gemakkelijk dweilen. Overigens ook heerlijk met vloerverwarming! Een nadeel is dat de vloer bij veelvoudig gebruik kan beschadigen. Bijvoorbeeld op de plekken waar bureaustoelen continu overheen glijden. Bij een houten vloer heb je dit ook, maar dan kun je eens in de zoveel tijd de houten vloeren schuren.

Een houten vloer geeft veel warmte af en een karakteristieke uitstraling. Liever geen gedoe van een houten vloer, maar wel de uitstraling? Tegenwoordig heb je laminaat en parket dat bijna niet te onderscheiden is van echt hout. Vloerbedekking raden we af vanwege de vlekgevoeligheid.

Aan plavuizen kleven bijna geen nadelen: het is slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Ook hiervoor geldt dat het goed werkt met vloerverwarming en ze bestaan in alle kleuren en maten. Deze vloer maakt overigens wel redelijk wat lawaai als iemand er iemand met hakken overheen loopt.

Kantoorinrichting

Heb je de vloer gekozen, dan kun je verder met de inrichting. Een gouden tip: de vloer vraagt om contrast. Heel leuk als je van hout houdt, maar sla er niet in door. Ga op zoek naar contrasterende kleuren en materialen. Laat elementen van het materiaal terugkomen in de accessoires. Handig is om van te voren een kleurenpalet te maken.

Sfeer op kantoor

Je kent altijd wel van die hele saaie kantoorpanden. Geen kleur op de muren, saaie witte tafels en groteske bureaustoelen. Natuurlijk moet de werkomgeving arbo-proof zijn, dat vinden wij heel belangrijk. Maar het oog wil ook wat. Een kantoor hoeft niet alleen functioneel te zijn. Aangezien jouw personeel er heel wat uren spendeert wil je graag dat het er goed voelt en de creativiteit en motivatie laat stromen. Wil je meer tips daarover? Lees hier hoe je de sfeer op kantoor kunt verhogen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply