Voordelen van een zakelijk nummer op mobiel

0

De maatschappij is tegenwoordig meer dan ooit met elkaar verbonden, dankzij online gerichte communicatie. Daarom is het niet meer dan logisch dat een zakelijk telefoonnummer niet langer een luxe is. Zonder een zakelijk telefoonnummer zullen je klanten twijfelen aan je mate van professionaliteit. Daardoor wordt het imago van je bedrijf aangetast nog voor je zaken kunt gaan doen met je potentiële klanten, ongeacht de kwaliteit van je goederen of diensten.

Als je nog steeds niet inziet hoe een zakelijk telefoonnummer een gunstige aanwinst is voor je bedrijf, zoek dan niet verder. Hier is een bericht dat de voordelen belicht die het hebben van een zakelijke vast nummer op mobiel op je bedrijf heeft.

Zie er professioneler uit en klink professioneler

De eerste indruk doet er veel toe als het erom gaat indruk te maken op een potentiële klant. Het hebben van een zakelijk nummer helpt dit te bereiken door je bedrijf er professioneel uit te laten zien en succesvol te laten lijken. Dit helpt de geloofwaardigheid van je bedrijf op te krikken, wat voldoende reden is om een gids voor zakelijke telefoonnummers uit te zoeken en je een speciaal bedrijfsnummer te bezorgen. Je kunt dit vertrouwensniveau van je klanten niet bereiken als je een persoonlijk telefoonnummer gebruikt.

Het hebben van een zakelijk nummer maakt je klanten duidelijk dat je andere mensen naast je hebt werken, ook al ben je helemaal alleen of met slechts enkelen. Dit geeft je bedrijf een positief imago omdat het een stabiele en betrouwbare onderneming lijkt te zijn. Maar, zorg er in zulke gevallen voor dat je altijd een telefoondienst kiest die je de mogelijkheid biedt je zakelijke oproepen direct naar je persoonlijke nummer door te schakelen en je een speciale lijn geeft.

Verbeterde klantentevredenheid 

Je wilt niet dat je klanten tevergeefs het hele Internet afzoeken om je zakelijke telefoonnummer te vinden. Anders loop je het risico de reputatie van je bedrijf een deuk toe te brengen, en misschien komen ze nooit meer terug en kiezen ze in plaats daarvan voor je concurrenten. Het hebben van een zakelijk telefoonnummer zorgt ervoor dat dit geen scenario is dat je op een bepaald moment zult tegenkomen. Dit komt omdat je klanten je gemakkelijk kunnen bereiken wanneer ze hulp willen bij een vraag of probleem dat ze ondervinden.

Met een zakennummer ben je gemakkelijk bereikbaar voor je klanten en kun je snel ingaan op welk probleem ze ook hebben. Deze uitstekende klantenservice vertaalt zich in de bevrediging van de behoeften van je klanten, waardoor ze minder geneigd zijn naar je zakelijke rivalen over te stappen.

Zet bedrijfsuren opzij

Het is van essentieel belang een zakennummer te hebben dat alleen operationeel is als je bedrijf loopt, meestal tussen 8 uur ‘s morgens en 5 uur ‘s middags. Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste redenen waarom je zou moeten overwegen een speciaal zakelijk telefoonnummer te nemen. Als een van je klanten buiten de werkuren belt, worden ze begroet met een boodschap, en elk achtergelaten bericht gaat naar de zakelijke voicemail in plaats van naar je persoonlijke voicemail.

Houd je persoonlijke leven privé

Het laatste wat je wilt is midden in de nacht gewekt worden door een zakelijk telefoontje. Je kunt zulke situaties voorkomen door een speciaal tweede zakelijk telefoonnummer te hebben. Dankzij dit nummer geniet je van privacy als het na werktijd is of in het weekend. Daarom geniet je van een gerust gevoel in de wetenschap dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je in je vrije tijd een telefoontje van je klanten zou kunnen ontvangen.

Laat gesprekken gelijktijdig naar verschillende telefoons doorschakelen

Heb je verschillende mensen die inkomende zakelijke oproepen kunnen beantwoorden? Zo ja, dan is het hebben van een speciaal zakelijk nummer aan te raden, want dan hoef je niet langer verschillende mobiele telefoonnummers op advertenties af te geven. Het is namelijk eenvoudig het bedrijfsnummer zo in te stellen dat het met verschillende telefoons verbinding maakt en ontvangen wordt door personen die namens het bedrijf mogen spreken.

Dankzij deze eigenschap van speciale bedrijfsnummers hoeven je klanten niet langer te proberen verschillende nummers te bellen als ze een vraag hebben of hulp nodig hebben. Dit verhoogt de tevredenheid van de klant en verhoogt tegelijk de efficiëntie van je bedrijf.

Je krijgt een professionele voicemail

Je wilt niet dat je klanten bellen en worden doorverwezen naar je persoonlijke voicemail of naar een geautomatiseerde voicemail dienst. Dit kan erg afstotend zijn voor je klanten, want het geeft je bedrijf een onprofessionele uitstraling en laat zien dat je geen waarde hecht aan klanttevredenheid. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het juist te kiezen voor een speciaal bedrijfsnummer. Met zo’n nummer weten je klanten meteen dat ze je bedrijf bereikt hebben, en ze zullen gecontacteerd worden zodra je beschikbaar bent.

Meldingen van inkomende oproepen en screening van oproepen

Wil je niet overvallen worden door een telefoontje van een van je klanten, dan is het aan te raden een speciaal ondernemingsnummer te nemen. Met dit nummer kun je elke inkomende oproep ontvangen en een boodschap horen die alleen voor jou waarneembaar is. Je krijgt ook een berichtje dat je informeert wanneer er een inkomend gesprek is op de zakelijke lijn. Van jouw kant hoef je alleen maar op 1 te drukken om het gesprek aan te nemen of op 2 om het gesprek door te schakelen naar de voicemail.

Terwijl dit gebeurt, horen je klanten alleen het standaard gerinkel aan hun kant. Je kunt besluiten een welkomstboodschap in te stellen om ze in te schakelen, en dit geeft je extra tijd om het gesprek te beantwoorden. Bovendien krijg je een e-mail of sms melding wanneer een klant belt.

Stel je in staat een consistente business branding te bereiken

Wil je bedrijf succesvol zijn, dan moet je in alle communicatiekanalen een consistent en professioneel merk voeren. Een speciaal ondernemingsnummer helpt je dit te bereiken zonder je in het zweet te werken. Een eigen nummer garandeert namelijk dat alle zakelijke advertenties een identiek telefoonnummer gebruiken. Daardoor hoef je je nooit zorgen te maken of je wel weet welk telefoonnummer momenteel vermeld wordt. Zo voorkom je ook dat je potentiële klanten verliest omdat je bang bent dat een bepaalde vermelding misschien onjuiste informatie heeft overgebracht.   

Met deze consequente branding van je bedrijf zullen je klanten een stuk blijer zijn, dankzij het speciale bedrijfsnummer. Ook versterkt het hun vertrouwen in je bedrijf, omdat ze weten dat je betrouwbaar bent.

Afhaalmaaltijden

Twijfel je nog aan de noodzaak van een zakelijk telefoonnummer? Zeker niet na het lezen van dit bericht waarin beschreven wordt waarom het zakelijke telefoonnummer eerder een noodzaak dan een luxe is. Er een hebben bewijst aan je potentiële klanten de legitimiteit van je bedrijf, zodat er meer bereid zullen zijn om zaken met je te doen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply