Welk type buitenreclame past bij jouw bedrijf?

0

In ons straatbeeld is de buitenreclame niet meer weg te denken. Vlaggen, spandoeken, uithang- en sandwichborden, machineplaten en gevelreclame. Alles wordt gedaan om de aandacht van de voorbijganger te vangen.  Maar welke vorm van buitenreclame past er bij jouw bedrijf? In dit artikel leggen we uit hoe je daar het beste over kunt beslissen.

De huisstijl

Bij het ontwerpen van buitenreclame voor je bedrijf is het belangrijk dat de materialen die je hiervoor kiest, passen bij de huisstijl. Een belangrijke vraag hierbij is; wat wil je uitstralen als bedrijf? Als bakker is dat bijvoorbeeld ambacht, vriendelijkheid, kleinschaligheid en het gevoel alsof je bij je buurman binnenstapt. Bij bakkerijen worden dan ook vaak vlaggen ingezet die voor een wat informelere sfeer zorgen. Kantoren en panden die voor een officiëler segment zijn bedoeld, maken vaak gebruik van machineplaten. Dit geeft een strakke en zakelijke toon. Een goed voorbeeld van typen bedrijven die gebruik maken van deze strakkere vorm van buiten reclame: advocatenkantoren, banken en apotheken.

Huisstijl vlaggen

Kleurgebruik

Het fijne aan kleur is dat het een opvallende werking heeft op voorbijgangers.

Nou zal een vlag sowieso al sneller opvallen dan een machineplaat aan de gevel, omdat een vlag ook van een afstand al goed te zien is. Maar er kan toch nog een groot verschil zitten in kleurgebruik. Een grijze vlag zal bijvoorbeeld minder snel opvallen dan een rode. Uiteraard is kleurgebruik ook weer afhankelijk van de huisstijl die je doorvoert met je bedrijf, maar als er de mogelijkheid is om kleur te gebruiken, doe dat dan vooral. Ook in het zakelijke, meer formele segment, kan het geen kwaad om wat kleur te gebruiken. Wanneer je een gebouw passeert waar een machineplaat aan de gevel is bevestigd met alleen maar natuurlijke kleuren, dan zal deze plaat niet opvallen bij een willekeurige voorbijganger. Maar wanneer er kleur is verwerkt in de plaat, zal dit onbewust toch in het ooghoek opvallen.

Combineren

Het is natuurlijk ook mogelijk om een combinatie te doen van meerdere vormen van buitenreclame. Zo zou je voor je bedrijf bijvoorbeeld ook vlaggen kunnen uithangen om een blikvanger voor veraf te verzorgen, terwijl je bij de ingang van het pand een machineplaat laat bevestigen die voor een nette entree zorgt.  De vlaggen kunnen zowel aan de gevel hangen, als in de grond van het bedrijfsterrein. De vlaggenmasten en de vlaggen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar.

Ga voor het complete plaatje en kies bewust voor de juiste vorm van buitenreclame.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Frees letters. Frees letters houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met het maken die te maken hebben met visuele communicatie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply