5 voordelen van gepersonaliseerde bedrijfskleding

0

Steeds meer bedrijven kiezen tegenwoordig voor gepersonaliseerde bedrijfskleding. In welke branche jouw bedrijf zich ook bevindt, het gebruik van specifieke bedrijfskleding biedt eindeloos veel mogelijkheden. Wij zetten de 5 grootste voordelen van gepersonaliseerde bedrijfskleding onder elkaar.

  1. Herkenbaarheid van het bedrijf

Je wil uiteraard dat werknemers van jouw bedrijf direct te herkennen zijn voor de klant. Dit voorkomt verwarring, en zo weet de klant meteen wie dient als aanspreekpunt binnen de zaak. Daarnaast kan het dragen van herkenbare bedrijfskleding ervoor zorgen dat werknemers een groter verantwoordelijkheidsgevoel hebben en zich meer verbonden voelen met het bedrijf. Door het dragen van de bedrijfsnaam of het bedrijfslogo voelen werknemers zich vaak echt een deel van het bedrijf, en hebben ze het gevoel dat ze het bedrijf representeren. Het dragen van bedrijfskleding kan dus ook positieve gevolgen hebben op de productiviteit en het arbeidsethos van de werknemers.

Verhoeven Bedrijfskleding is een webshop voor werkschoenen en bedrijfskleding

  1. Uniformiteit voor alle werknemers

Het dragen van bedrijfskleding kan zorgen voor een gevoel van gelijkwaardigheid. Iedereen  draagt tenslotte hetzelfde, ongeacht afkomst, leeftijd of financiële situatie. Dit heeft niet alleen als gevolg dat alle werknemers binnen het bedrijf een uniforme uitstraling hebben, maar kan ook leiden tot een gevoel van saamhorigheid en teambuilding. Het dragen van bedrijfskleding zorgt ervoor dat werknemers gelijk zijn, en niet de druk voelen om zich te onderscheiden of bewijzen door middel van dure kleding die misschien niet iedereen binnen het bedrijf zich kan veroorloven.

  1. Geschikt voor iedereen

Het kan soms lastig zijn om werknemers aan te spreken als zij kleding dragen die niet passend of geschikt is voor het bedrijf waar zij voor werken. Door het invoeren van bedrijfskleding weet je zeker dat alle werknemers kleding dragen die geschikt is op het gebied van uitstraling en hygiëne. Bedrijfskleding kan op maat gemaakt worden zodat je zeker weet dat iedereen goed zittende kleding draagt die niet vies of versleten is. Op deze manier zien alle werknemers er representatief uit.

  1. Vergroot naamsbekendheid

Het is mogelijk om op bedrijfskleding het bedrijfslogo te drukken of borduren. Dit kan, zeker als werknemers vanaf verschillende locaties werken, zorgen voor een grotere naamsbekendheid voor het bedrijf. Werknemers fungeren zo als het ware als wandelend visitekaartje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beroepen waarbij werknemers op één dag meerdere locaties bezoeken: postbezorgers, loodgieters of werknemers van energiebedrijven die bij klanten thuis komen. Door de aanschaf van gepersonaliseerde bedrijfskleding zorg je dat jouw logo of bedrijfsnaam door een groot aantal mensen in verschillende demografische groepen gezien wordt.

  1. Praktisch voor elke bedrijfstak

In de eerste plaats moet bedrijfskleding natuurlijk praktisch zijn. Dit geldt voor alle bedrijfstakken. Zo is het belangrijk dat bedrijfskleding van medewerker in een kledingwinkel zakken heeft om sleutels, stickers en lintrollers in op te bergen, dat een horecamedewerker een schort draagt om zijn of haar kleding te beschermen en dat een postbezorger kleding draagt die beschermt tegen weersomstandigheden zoals kou en regen. Ook dit is allemaal mogelijk als je kiest voor gepersonaliseerde bedrijfskleding.

Of het doel nu is om de relatie tussen werknemers te verbeteren of om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten, het kan allemaal met bedrijfskleding. Ook voor jouw bedrijf biedt het gebruik van gepersonaliseerde bedrijfskleding een wereld aan mogelijkheden.

Bovenstaand bericht is u aangeboden door Unishore bedrijfskleding. Unishore bedrijfskleding is een groothandel in beschermingsproducten en bedrijfskleding. Zij zijn in staat om kleding zelf te bedrukken en te borduren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 4   Gemiddelde:  4/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply