Hoe creëer je een vertrouwelijke kantooromgeving?

0

De ruimte waarin je werkt heeft een grote invloed op je werkzaamheden. Voor de creatieve geest is het belangrijk om in een inspirerende werkomgeving te kunnen werken. Daarbij is het van belang dat jij je zowel als werkgever als werknemer prettig en vertrouwd voelt op kantoor. In dit artikel geven we een aantal tips in het creëren van een vertrouwelijke kantooromgeving.

Een persoonlijke touch

Kleed je kantoor of bureau aan met foto’s die dierbaar voor je zijn. Niks laat je zo prettig voelen als naasten om je heen te hebben en door middel van foto’s zijn deze naasten toch een beetje bij je. Foto’s geven een persoonlijke touch aan je werkomgeving. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld leuke of bijzondere souvenirs van de vakantie. Alles wat niet teveel ruimte inneemt op het bureau en een prettige herinnering oproept werkt mee aan een persoonlijke werkomgeving.

Persoonlijke touch
Bron: Mattieologie

Licht

Het gebruik en de aanwezigheid van licht is van essentieel belang op je gesteldheid en creativiteit. Als het tot de mogelijkheden behoort om je bureau bij het raam te plaatsen, doe dit dan zeker. Mocht dat niet mogelijk zijn, stel dan je bureau zo op dat je met je gezicht naar een open ruimte kijkt. Een kleine ruimte met weinig (dag)licht geeft een benauwend gevoel en alles behalve een vertrouwelijke kantooromgeving.

Groene zuurstof

Planten doen het goed op kantoor. Onderzoek wijst uit dat planten en verse bloemen op de werkvloer, leiden tot een vermindering van stress. En een ontspannen geest zorgt weer voor betere creativiteit. Ook afbeeldingen van bossen en natuur doen het goed op de werkvloer.

Snacks

Door een mand met fruit en een schaal met snoepjes of koekjes neer te zetten, creëer je een huiselijke sfeer op kantoor. Snacks op de werkvloer geeft reden tot sociale contacten. Wanneer er aanloop plaatsvind naar de fruitmand, zullen er ongedwongen gesprekken plaatsvinden. Dit is vervolgens weer bevorderlijk voor de creativiteit en zorgt voor ideeën.

Muziek

Net als licht heeft ook muziek een enorme werking op ons humeur. Wanneer je je met meerdere mensen op een afdeling bevind, is het een idee om met koptelefoon of oortjes naar muziek te luisteren. De radio op een aangenaam volume is natuurlijk ook een optie. Muziek kan een stimulerende werking hebben op de hersenen. Houdt wel rekening met het volume van de muziek.

Muziek op kantoor
Bron: code3

Comfort op de werkvloer is zeer belangrijk. Wanneer men zich niet comfortabel en vertrouwd voelt binnen de kantooromgeving, zal de arbeidsproductiviteit en creativiteit veel lager liggen dan wanneer men zich wel thuis voelt op het werk.

Tot slot, vervang geregeld de foto’s op uw bureau. Na een tijdje raak je er aan gewend en is het tijd voor nieuwe prikkels.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door De Kantoorinrichter.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply