Drie tips om “helemaal zen” te ondernemen

0

Ondernemen is een stressvolle bezigheid. Terwijl je nu juist het beste presteert, het meest productief bent en de beste beslissingen neemt als je helemaal “zen” bent. Een lastig evenwicht, want voor je het weet kom je in een sneeuwbal effect terecht. Je hebt het zo druk dat je je niet goed kunt concentreren. Je productiviteit gaat omlaag, waardoor de stapel werk alleen maar hoger in plaats van lager wordt. Hoe kun je die neerwaartse spiraal voorkomen, en tegelijkertijd je concentratie verbeteren zonder naar allerlei ingewikkelde pillen en middeltjes te grijpen? 3 praktische tips.

Wat (frisse) lucht met je doet

We weten allemaal dat je loom wordt van warmte en benauwdheid op kantoor. Maar de ramen wagenwijd openzetten is niet altijd een optie, zeker niet midden in de winter. Gelukkig zijn er ook planten die de lucht in een besloten ruimte actief zuiveren, zodat je frissere lucht hebt om je hersenen te voeden.

Begin je dag met mediteren

Tim Ferris begint geen dag zonder eerst een kwartier te mediteren. En hij is niet de enige: menig CEO van een groot concern geeft aan dat de enige manier waarop hij of zij de stress van het CEO-schap aan kan, is door in de ochtend minstens tien minuten aan zo min mogelijk te denken. Met een meditatie richt je je aandacht op jezelf, “naar binnen” zoals ze dat zeggen. Door je bewust te worden van je gedachten, word je er minder snel door overmand en kun je dus gemakkelijker overeind blijven van een dag vol chaos, stress en deadlines.

Ben je een zelfstandig ondernemer en nog op zoek naar jouw echte roeping? Tegenwoordig zijn er ook complete yoga reizen voor ondernemers, waar je met gelijkgestemden een week lang op zoek kan naar de kern van jouw ambities.

Werk met schema’s

Misschien ben je zelf ondernemer geworden omdat je het zat was volgens een vast 9-5 regime te werken. Heel begrijpelijk. Maar toch is het waarschijnlijk geen goed idee om schema’s helemaal af te schaffen. En dan bedoel ik niet dat je ieder uur van de dag vol moet plannen. Houd in je agenda vaste moment om je mail te checken. Geef jezelf een uur per dag om met de creatieve ontwikkeling van je business bezig te zijn, bijvoorbeeld aan het einde van de dag als een soort “beloning” voor je dag hard werken.

Door de belangrijkste taken op deze manier toe te kennen aan vaste dagdelen, creëer je meer rust en hoef je er niet voortdurend mee in je achterhoofd te lopen. Hello rest, my old friend!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply