Zo kun je werknemers eens goed in het zonnetje zetten! 5 tips

0

Het motiveren van personeelsleden is als werkgever één van de belangrijkste taken. Tevreden personeel werkt niet alleen beter en efficiënter, maar helpt ook bij het verbeteren van het bedrijf. Daarom is goed om het personeel op zijn tijd eens goed in de watten te leggen en weer te motiveren. Hoe je dit doet? In het onderstaande artikel geven we je vijf tips!

1. Communiceer en luister

Wie het personeel tevreden wil houden, moet leren communiceren. Houd contact met je personeelsleden zodat je weet wat er speelt op de werkvloer. Vraag hoe het met ze gaat en of ze tegen problemen aanlopen tijdens het uitvoeren van werk. Luister aandachtig en help het personeel (indien nodig) met het verbeteren van de huidige situatie. Dit kun je doen door maandelijks speciale vergadering in te plannen. Tijdens deze vergadering kun je het personeel extra in het zonnetje zetten door kenbaar te maken dat je blij met ze bent. Onthoud: complimenten geven is gratis!

2. Organiseer een bedrijfsuitje

Het organiseren van een bedrijfsuitje is dé ideale manier om het personeel te laten zien dat je ze waardeert. Afhankelijk van het aantal personeelsleden kun je een etentje, dagje pretpark of groot bedrijfsevenement organiseren. Probeer dit minimaal één keer in het jaar te doen. Het organiseren van een bedrijfsuitje is niet alleen goed voor het motiveren van je personeel, maar geeft tevens de kans om de personeelsleden beter te leren kennen.

3. Bied aantrekkelijke cursussen aan

Ga op onderzoek uit en ontdek waar de interesses liggen van de personeelsleden en waarover ze meer willen leren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gaan over een inhoudelijk onderwerp in combinatie met hun functie. Denk dan aan social media of juist een onderwerp zoals beter leren presenteren. Geef de personeelsleden vervolgens de kans om een aantrekkelijke cursus te volgen waarvan ze blij worden.

4. Kies een geschikt relatiegeschenk uit

Een relatiegeschenk is een goed en handig middel om personeel te laten zien dat ze ertoe doen. Kies een geschikt relatiegeschenk uit welke past bij zowel het bedrijf als personeel. Hierbij is het belangrijk om een geschenk uit te kiezen waar ze ook daadwerkelijk iets aan hebben. Denk dan aan een handige gadget.

5.  Beloon het behalen van doelen

Hard werkende personeelsleden verdienen het om extra beloond te worden. Stel daarom een passend beloningssysteem op voor het behalen van bepaalde bedrijfsdoelen. Is er een groot project succesvol afgerond? Dan kun je de projectleden belonen met bijvoorbeeld een luxe lunch of bonus.

 Hoe zet jij het personeel in het zonnetje? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply