Wat zijn de voordelen van slimme sloten voor kantoorpanden?

0

Het is van belang dat kantoren goed beveiligd worden, dit in verband met de vele belangrijke en vertrouwelijke zaken die er liggen. Alle deuren en ramen van het kantoorpand dienen te voorzien worden van sloten om zo inbraak te voorkomen. In de meeste gevallen moeten ook de binnendeuren van het kantoor voorzien worden van kwalitatieve sloten. Dit is nodig om waardevolle en vertrouwelijke spullen veilig te houden. Advies is ook om werknemers zonder juiste bevoegdheden, niet binnen te laten in bepaalde kamers/ruimtes van het pand. De slotenmaker Hoofddorp is van mening dat slimme sloten vele voordelen bieden voor kantoorpanden.

Wat zijn slimme sloten?

Tegenwoordig zien we steeds meer slimme toepassingen in woningen. Een slim slot is hiervan een voorbeeld. Het is een toepassing welke dezelfde functie vervult als een normaal slot maar dan met extra mogelijkheden. Zo zijn slimme sloten geen standaard cilindersloten welke worden geopend door een sleutel in de cilinder te draaien. Slimme sloten bevatten een elektronische mechanisme die je kan openen met bijvoorbeeld een digitaal bestand op de telefoon.

Specifieke toegang

Doordat de slimme sloten met een digitaal versleuteld bestand opengemaakt kunnen worden, is het mogelijk om iedere werknemer een unieke sleutel te geven. Hierdoor kun je specifieke personen toegang geven tot bepaalde ruimtes. De kamers waar werknemers geen bevoegdheid voor hebben, kunnen zij dan ook niet betreden.

Bevoegdheid intrekken

De eigenaar van het kantoorpand heeft de controle over alle sleutels die actief zijn. Zoals in de vorige alinea beschreven, kunnen deze digitale sleutels enkel en alleen de sloten openen waarvoor zij bevoegd zijn. Deze bevoegdheden kan de eigenaar ook op ieder moment weer intrekken. Hierdoor kunnen er geen problemen ontstaan met ex-werknemers die de sleutel niet willen of vergeten in te leveren.

Personen registratie

Bij standaard sloten moet je zeer voorzichtig zijn aan wie je allemaal een sleutel geeft. Met digitale sleutels, waarmee je slimme sloten opent, is dit niet meer nodig. Bovendien heb je als extra voordeel dat het systeem tevens registreert wie de sleutels gebruiken, voor welke sloten en op welke tijden. Deze registratie kan door bedrijven bijvoorbeeld goed gebruikt worden als tijdregistratie van de werknemers.

Op afstand ontgrendelen

Slimme sloten kunnen bediend worden via de computer of smartphone. Vanaf de telefoon kunnen digitale sleutels verstuurd worden naar de telefoon van de betreffende werknemer. Daarnaast is het mogelijk om op afstand de deur te ontgrendelen met de telefoon. Handig wanneer er bijvoorbeeld een bezorger voor de deur staat en je graag wilt dat hij/zij de pakketten in de lobby neerzet.

Verhoogde veiligheid

Een ander groot voordeel, tevens laatste, is dat slimme sloten een betere beveiliging bieden dan traditionele cilindersloten. De versleutelde bestanden om het slot te openen, zijn vrijwel onmogelijk te kraken. Ieder cilinderslot is daarentegen door een geoefende inbreker binnen een tijdsbestek van enkele paar minuten open te krijgen.

Dan is het nu de hoogste om alle sloten op het kantoor eens goed na te gaan. Zijn de sloten aan vervanging toe? Kijk dan zeker eens naar het toevoegen van slimme sloten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply