Zo wen jij weer snel aan het werken op kantoor

0

Voor veel mensen was werken vanuit huis de afgelopen twee jaar realiteit. Dat we nu weer kunnen werken op kantoor, kan voor sommige mensen weer even wennen zijn. Hoewel velen van ons in het begin van de thuiswerkperiode nog de juiste draai moesten vinden, bleken er uiteindelijk ook veel voordelen aan te zitten. Geen reistijd, veel tijd en ruimte voor jezelf, rust om je heen en wellicht meer tijd met de kinderen. Dat verandert nu. In dit artikel delen we onze belangrijkste tips die je helpen bij de verandering van thuis naar kantoor.

1.      Neem genoeg (korte) pauzes

In je eigen omgeving was het makkelijk om tussendoor even wat anders te doen. Een wasje aanzetten, gauw een blokje om, of kletsen met je zoon, dochter of partner. Op kantoor doe je dat soort dingen minder, waardoor je vaak langer geconcentreerd bezig bent. Dat kan erg vermoeiend zijn. Lang gefocust zijn op iets is uiteindelijk niet altijd beter voor je concentratie. Neem genoeg kleine pauzes tussendoor. Haal af en toe even een kop koffie, strek je benen en breng je lunchpauze buiten door in plaats van achter je bureau. Hier word je uiteindelijk productiever van!

2.      Zoek de focus op

De andere kant van de medaille is dat je op kantoor juist sneller afgeleid kunt zijn, met name door je collega’s. Zeker in het begin is er genoeg bij te kletsen, waardoor je soms juist te lang niet bezig bent met je werkzaamheden. Je kunt dan kiezen voor het gebruik van een koptelefoon, al dan niet met muziek of noise-cancelling. Zo kun je je afsluiten voor je omgeving en volledig op je werk focussen. Je kunt zelf een koptelefoon aanschaffen, maar koptelefoons bedrukken via het personeelsbudget is natuurlijk ook een optie. Zo heeft iedereen een eigen koptelefoon in stijl van het bedrijf – en deze zijn ook nog handig voor privégebruik.

3.      Richt je werkplek goed in

Een ergonomisch verantwoorde werkplek is belangrijk. Zorg voor voldoende daglicht en zuurstof. Werken in een geheel afgesloten ruimte is voor niemand bevorderlijk, dus ook niet voor jou! Daarnaast zorgen planten voor extra zuurstof en bevorderen ze de sfeer. Strek je benen zodat je niet te lang in dezelfde houding zit, en drink voldoende water. Al eens gedacht aan een Dopper met het logo van het bedrijf voor op ieders bureau? Zulke promotie artikelen kunnen ook een leuk welkom-terug cadeautje zijn voor alle medewerkers.

Gun jezelf de tijd om te wennen!

Het werken op kantoor kan voelen als een grote stap. Geef jezelf daarom de tijd om er weer aan te wennen! Een goede werkgever heeft hier ook begrip voor. Begin bijvoorbeeld met de helft van je dagen op kantoor, en pak er wekelijks een halve of hele dag bij. Ga genoeg naar buiten of maak je lunchpauze een half uurtje langer, zodat je een flinke wandeling kunt maken. Zo raak jij in no-time weer gewend!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply