3 goede investeringen rondom een kantoorpand

0

Investeringen in een kantoorpand worden door veel bedrijven vaak gezien als een flinke kostenpost. Een kantoor onderhouden lijkt alleen maar geld te kosten en het levert vrijwel niets op. Echter, niets is minder waar! De juiste investeringen kunnen je namelijk naast een prachtig kantoor nog veel meer opleveren. Je kantoor kan namelijk meer waard als je kiest voor investeringen op de lange termijn. Om wat voor soort investeringen het gaat? In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden!

1. De juiste inrichting en goed onderhoud

Een kantoor op de juiste manier inrichten en onderhouden kan een waardevolle investering vormen. Daarbij kun je denken aan alles wat met hoge kwaliteit geassocieerd kan worden, bijvoorbeeld tijdig (goed) verven maar ook aan het plaatsen van degelijk raamwerk. Dit zorgt naast een veel betere uitstraling van je kantoor ook voor dat de staat van het gebouw langer goed blijft. Dit voorkomt vervolgens weer onnodige renoveringskosten wanneer je het kantoor zou willen verkopen en verhoogt de basisprijs die je voor een pand kunt vragen. Hierbij geldt dat duurdere oplossingen op de lange termijn flink wat kosten besparen. Bekijk daarom goed welke mogelijkheden er zijn wanneer je iets laat repareren of vervangen.

2. Een goede vloer

Weinig bedrijven houden hier rekening mee maar een goede kwaliteitsvloer kan een zeer waardevolle investering zijn binnen een kantoor. Daarbij kun je denken aan een echte houten vloer maar natuurlijk ook aan gietvloeren. Zo geven gietvloeren bijvoorbeeld een zeer degelijke uitstraling aan het kantoor en zijn ze daarnaast ook duurzaam. Het vloeistofdichte oppervlak zorgt er namelijk voor dat je vloer minder snel gaat werken en/of schade oploopt. Daarnaast kunnen gietvloeren mede om deze redenen zeer eenvoudig worden gereinigd en behouden zij langer een schone en frisse uitstraling.

3. Het kantoorpand zelf

Tot slot zijn er natuurlijk de kantoorpanden zelf die in veel gevallen een zeer waardevolle investering kunnen vormen. Waar huren in beginsel een goedkope en gemakkelijke oplossing lijkt kan het investeren in kantoorpanden je een geld besparen. Naast de huurkosten die je uitspaart zorgen de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt er de laatste jaren weer voor dat investeren een kantoorpanden een zeer verantwoorde keuze kan zijn. Wel raden we je als bedrijf aan om een specialist in de arm te nemen indien je hier zelf niet in thuis bent. Zo voorkom je dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan en vergroot je je kansen op de meest financieel verstandige keuzes voor jou en je bedrijf.

Succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply