3 mogelijkheden voor het toepassen van de huisstijl op kantoor

0

Het kantoor is het visitekaartje van je organisatie. Hier ontvang je (potentiële) klanten, gasten, zakenpartners en alle anderen die op een bepaalde manier geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf. Logisch dus dat deze plek netjes, geordend en herkenbaar moet zijn. Hoe je voor dit laatste kunt zorgen? Heel eenvoudig: pas je huisstijl goed en duidelijk toe op kantoor. Hoe je hiervoor kunt zorgen? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij! Tip: deze mogelijkheden zijn ook goed te gebruiken voor het vernieuwen van het kantoor of een het herinrichten.

1. Maak subtiel gebruik van de huisstijlkleuren

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar wanneer je er op gaat letten zal je zien dat maar weinig bedrijven dit doen. En de aanpassing kan gemakkelijk worden gemaakt. Denk maar aan kantoormeubilair of andere items als muismatten, bloempotten of -bakken, mokken, kaarsen, kussens of kleden in de kleuren van je huisstijl. Dit is maar een kleine aanpassing, maar kan al veel verschil maken. Probeer bij de aanschaf van nieuwe items voor binnen je kantoor dus eens te letten op de kleur. Let op: don’t overdo it! Het kantoor moet een mooie, rustige omgeving zijn, zonder teveel afleiding.

2. Maak gebruik van raamfolie of -stickers

Raamfolie of -stickers zorgen niet alleen voor een doorvoering van de huisstijl, maar kan ook nog eens erg praktisch zijn. Het zorgt er namelijk voor dat de zon niet direct op je beeldscherm schijnt (wat dure zonwering in sommige gevallen zelfs overbodig maakt) en het voorkomen dat je werknemers worden afgeleid door hun omgeving. Daarbij is het gebruik van raamfolie of –stickers zeer aan te raden wanneer je bijvoorbeeld je bedrijfslogo zichtbaar wilt op het raam of op de deur.

3. Zorg voor muurstickers op de wanden

Net als raamfolie kunnen ook muurstickers of een fotobehang zorgen voor een herkenbare stijl. Zeker wanneer je deze stickers zelf ontwerpt, ben je er van verzekerd dat je een uniek ontwerp op de muur hebt hangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie foto of een mooi patroon in de kleuren van je huisstijl, maar ook een foto die voor jou en/of je werknemers veel betekent, kan veel doen voor het kantoor. Voeg eventueel je bedrijfslogo toe aan het ontwerp en jouw muur is uniek, herkenbaar en opvallend. Daarbij is het gebruik van muurstickers zeer aan te raden wanneer je bijvoorbeeld de vergaderruimten of kantine wilt opleuken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply