Ergonomisch werken op kantoor

0

Bijna ieder mens werkt het grootste deel van zijn leven. Tegenwoordig leeft de mens langer, waardoor er door de regering ook wordt verwacht dat je langer doorwerkt. Je moet vandaag de dag tot je 67ste doorwerken. Gemiddeld werken mensen tussen de 40-45 jaar, en als je zo lang moet werken wil je wel dat je dit in een goede houding doet. Bij ergonomisch werken wordt er gezorgd dat het lichaam in de juiste houding zit. Op deze manier wordt er goed rekening gehouden met de spieren en gewrichten van het lichaam, en voorkom je lichamelijke klachten. Maar welke gadgets zijn er allemaal?

Rug en nek

Bij de meeste banen zit je veel tijdens het werken, vaak wel zo een 8 uur per dag 5 dagen in de week. Daarom wil je natuurlijk wel de juiste houding aanhouden. Het is de bedoeling dat je ruggengraat en je hoofd goed worden ondersteund en dat je rechtop gaat zitten (niet in elkaar gezakt) dit voorkomt een heleboel klachten. Zorg er daarom voor dat je de bureaustoel perfect instelt voor jouw lichaam. Als je een eigen werkplek hebt hoef je die maar één keer te doen, maar tegenwoordig zijn er steeds meer flexplekken op kantoor. Stel dan altijd voor je begint je stoel en bureau zo in dat je goed en recht zit. Elk lichaamsdeel moet in negentig graden zitten om de perfecte houding te hebben. Weet je van jezelf dat je vaak met een gebogen rug achter je computer zit, dan is wellicht een rugkussen iets voor jou.

Armen en handen

Je armen en handen zijn, wanneer je werk achter een bureau doet, de enige lichaamsdelen die je actief gebruikt. Het is dus erg belangrijk dat deze ergonomisch een goede houding hebben, gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende producten die je hierbij kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld een ergonomische muis, deze muis is gevormd naar de juist positie van je hand en arm. Hiermee voorkom je klachten in je polsen en armen. Een product dat al wat bekender is bij mensen, maar niet minder belangrijk, is de muismat met polssteun. Deze voorkomt klachten in de pols na het vele gebruiken van de muis.

Overig

Iets dat nog relatief nieuw is op de markt, is een zit-/stabureau. Dit is een bureau waarbij je de hoogte heel gemakkelijk kan aanpassen van zithoogte, naar stahoogte. Door af en toe te staan achter je bureau bevorder je de bloedsomloop in je lichaam. Er wordt zelfs geclaimd dat je er creatiever van wordt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply