4 gezonde snacks voor tijdens de pauze

0

De omgeving waarin je werkt, heeft een grote invloed op je werkzaamheden. Een prettig en vertrouwd gevoel op kantoor is van belang voor zowel werkgever als werknemers. Snacks dragen bij aan het creëren van zo’n vertrouwelijke kantooromgeving. Vaak zie je dan ook goed gevulde snoeppotten op de afdeling of koektrommels in de vergaderzalen staan. In dit artikel belichten wij 4 gezonde snacks voor tijdens de pauze, zodat je kunt compenseren voor dat ene koekje dat je net tijdens de vergadering naar binnen hebt gewerkt.

Fruit

Een van de gezonde snacks voor tijdens de pauze is – hoe kan het ook anders? – fruit. Naast gevulde snoeppotten en koektrommels, draagt een gevulde fruitmand ook bij aan het creëren van een huiselijke sfeer op kantoor. Echter, die laatste is gezonder. Het zelf meenemen van een stuk fruit naar je werk is natuurlijk ook een optie. Beperk je fruitkeuze echter niet alleen tot een appel. Probeer hierin voldoende te variëren, zodat het fruit je niet tegen gaat staan. Overigens, het advies vanuit het Voedingscentrum is om 2 porties fruit per dag te nemen. Dus ga een keer voor een appel en een banaan of een mandarijn en een bakje blauwe bessen. Deze gezonde snacks vergen niet veel tijd om klaar te maken en het is nog eens lekker ook. Heb je tijd over of vind je het niet erg om iets meer bereidingstijd in je gezonde snack te steken? Dan kun je er ook voor kiezen om een watermeloen salade mee te nemen naar je werk.

Watermeloen salade

Een andere gezonde én kleurrijke snack voor tijdens de pauze is een watermeloen salade. De ingrediënten die je voor deze salade nodig hebt, zijn: watermeloen, feta, rode ui, munt, olijfolie en – naar eigen smaak – kruiden. Snijd de watermeloen in blokjes. Voeg feta, rode ui, munt, een scheutje olijfolie en wat kruiden toe aan de zojuist gesneden blokjes watermeloen. Stop het geheel in een luchtdichte bak. Et voilà! Een tip hierbij is om de watermeloen salade een avond van tevoren klaar te maken. Zo houd je de volgende ochtend niet alleen meer tijd over, maar hebben de olijfolie en de kruiden meer tijd om in de salade te trekken. Pas maar op dat de alarmbellen niet gaan rinkelen tijdens de pauze, want dat wordt gegarandeerd een ware smaakexplosie.

Pure chocolade

Is pure chocolade gezond? Je verwacht het misschien niet, maar pure chocolade kun je ook beschouwen als een gezonde snack voor tijdens de pauze. Hoe hoger het percentage (en dus hoe puurder de) chocolade, des te meer cacaobestanddelen en des te minder suiker er in de chocolade zitten. Die cacaobestanddelen bevatten stoffen die een gunstig effect op onze gezondheid kunnen hebben. In de meeste gevallen beïnvloedt het onze stemming of alertheid. Daar zal je baas alleen maar blij mee zijn. Daarnaast bevat pure chocolade veel flavonoïden, vitamines en essentiële mineralen. Die eerste zijn antioxidanten die helpen tegen de beschadiging van cellen en weefsels. Voortaan kun je dus met een gerust hart enkele pure stukjes chocolade tijdens de pauze nuttigen.

Amandelen

De laatste gezonde snack die wij je niet willen onthouden, zijn amandelen. Deze noten bevatten meer onverzadigd en minder verzadigd vet dan bijvoorbeeld cashewnoten of pinda’s. Amandelen staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschap en het reguleren van de bloeddruk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je de volgende keer een bakje van deze lekkere noten meeneemt naar je werk.

Dit zijn slechts een paar van de gezonde snacks die je tijdens de pauze of gedurende de werkdag zou kunnen nuttigen. Voor welke snack ga jij?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply