Creëer een creatieve en inspirerende werkomgeving voor online bedrijven

0

Een van de grotere uitdagingen die bedrijven hebben is om te zorgen voor een inspirerende werkomgeving. Zeker wanneer het gaat om online bedrijven. Online bedrijven zijn voor een florerende business vaak afhankelijk van de creativiteit van hun werknemers. Alleen het lastige aan creativiteit is dat het niet altijd zomaar aanwezig is. Er kan niet zomaar constant uit geput worden. Wel kan een werkomgeving zo worden ingericht dat het creatief werken en denken stimuleert. In dit artikel leggen we je uit hoe je precies een creatieve en inspirerende werkomgeving creëert voor  online bedrijven.

Fotowand

Een van de manieren om te zorgen voor een inrichting die creativiteit stimuleert en de mensen binnen die ruimte inspireert, is het aanbrengen van een fotowand. Dit lijkt op fotobehang, wat je misschien al wel kent. Een fotowand heeft echter meerdere voordelen ten opzichte van traditioneel fotobehang. Zo is er bij een fotowand geen sprake van naden, waardoor het zeer strak oogt en rust uitstraalt. Verder zijn de materialen waarmee een fotowand wordt gemaakt veel steviger. Het materiaal is krasvast, vuilafstotend, makkelijk schoon te maken en zelfs B1 brandklasse gecertificeerd. En het belangrijkste: met een fotowand kun je de sfeer van een gehele ruimte enorm beïnvloeden aan de hand van prachtige beelden.

Ontmoeten

Een inrichting die uitnodigt tot ontmoeten wekt creativiteit en inspiratie in de hand. Een plek waar je met elkaar met de laptop op schoot kunt sparren en ideeën uit kunt wisselen bijvoorbeeld. Het leren van nieuwe vaardigheden inspireert. Door de inrichting te optimaliseren voor het ontmoeten van anderen zullen er steeds vaker situaties ontstaan waarin informeel leren centraal staat. Spar-sessies, maar ook informele cursussen en dergelijk kunnen in dit soort ruimten makkelijk georganiseerd worden.

Ontspanning

Je kunt tegenwoordig niet meer om het woord burn-out heen; het is volop in het nieuws. Des te belangrijker voor medewerkers dat zij zich ook op kantoor voldoende kunnen ontspannen. Wanneer je onder teveel druk staat zal dat gevolgen hebben voor je creativiteit. Al die druk is niet bepaald inspirerend. Dit kan worden gerealiseerd met leuke ‘fun’ elementen zoals een potje tafelvoetbal maar ook met werkruimten die prikkelarm zijn. Het gaat om de mogelijkheid tot korte ontspanningsmomenten om even korte tijd niet met het werk bezig te kunnen zijn.

Is jouw business afhankelijk van de creativiteit van je werknemers en wil je dat zij zich geïnspireerd voelen op kantoor? Dan zijn bovenstaande punten een goede basis voor op kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply