4 tips voor een productieve werkdag

0

Vraag jij jezelf aan het eind van de dag ook weleens af wat je nu eigenlijk allemaal gedaan hebt? Begin je al stressvol aan je werkdag en ben je aan het eind van de dag helemaal uitgeblust? Zonde, want dat is helemaal niet nodig. Met onderstaande tips maak jij je werkdagen productiever én leuker!

1. Een goed begin van de dag

Begin je dag goed. Zorg voor een goede nachtrust, neem voldoende tijd voor een ontbijt en pak voordat je naar het werk gaat nog een lekker verfrissende douche. Op die manier begin jij je dag fris en fruitig. Voldoende slaap is ontzettend belangrijk om uitgerust op het werk aan te komen. Heb jij moeite met in slaap komen? Sla dan eens een uur voordat je naar bed gaat de laptop dicht en neem even tijd voor jezelf. Ook natuurlijke rustgevers zoals Sambrosa Care kunnen bijdragen aan een betere nachtrust. Of doe een paar ademhalingsoefeningen voordat je in bed duikt. Op deze manieren val je sneller in slaap en ben je de volgende dag beter uitgerust.

2. Maak een overzichtelijke planning

Stress en chaos zijn de grootste vijanden op kantoor. Er zijn zoveel projecten en strakke deadlines die gehaald moeten worden, dat je zonder goede planning door de bomen het bos niet meer ziet. Als je op kantoor komt ga je direct aan de slag, want je hebt nog zo veel te doen. Een gemiste kans, want zo krijg je nooit overzicht. Neem daarom aan het begin van de dag een half uurtje om een overzichtelijke planning te maken. Dit voorkomt stress en zo ga je productiever te werk.

3. Drink voldoende water

Water is ontzettend goed voor je lichaam. Hiermee blijft je vochtbalans op peil en kun jij je beter concentreren. Mensen die te weinig water drinken kunnen onder andere last krijgen van vermoeidheid, stress en hoofdpijn. Niet echt goed voor de productiviteit natuurlijk. Probeer daarom rond de 2 liter water per dag te drinken.

4. Blijf in beweging

Bewegen is gezond. Echter zitten mensen met een kantoorbaan maar liefst 10 uur per dag of meer. Dit is echt dodelijk voor de productiviteit. Na een aantal uur daalt je concentratie en verdwijnt de creativiteit. Het advies is dus: blijf regelmatig in beweging. Haal wat vaker koffie of een glaasje water, kies voor de trap in plaats van de lift en stuur geen mailtje, maar loop eens naar je collega toe om iets te bespreken. En heb je een vergadering? Stel dan eens voor om dit staand te doen. Je zult zien dat de vergadering veel efficiënter is.

Met deze tips begin je uitgerust en met een goed overzicht aan een nieuwe werkdag. Je zult zien dat dit ten goede komt aan de projecten en de kwaliteit ervan. Bovendien ga je met meer plezier naar je werk en kun je aan het eind van de dag fluitend naar huis. Wie wil dat nu niet?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply