Invloed van goede luchtkwaliteit op productiviteit; 3 verrassende feiten

0

Er is veel onderzoek gedaan naar het belang van een goed binnenklimaat en de invloed daarvan op de gezondheid. Niet alleen blijkt een goede luchtkwaliteit van groot belang voor de gezondheid van mensen, maar ook voor hun energielevel en dus voor hun productiviteit. Erg interessant voor medewerkers en werkgevers dus! Er zijn meerdere verrassende feiten als het gaat om de invloed van goede luchtkwaliteit op de productiviteit van werknemers. Met die feiten kun je als ondernemer en als medewerker echt je voordeel doen. In dit artikel hebben we ze voor je verzameld.

1. Invloed op het ziekteverzuim

Er is een daadwerkelijke link tussen het ziekteverzuim binnen een bedrijf en de luchtkwaliteit binnen de verschillende ruimten van het bedrijf. Een goede hygiëne op kantoor is belangrijk, maar daar hoort ook de lucht bij. Bij de invloed op het ziekteverzuim binnen een bedrijf gaat het vooral om het feit of er sprake is van verse luchttoevoer. Er is onderzoek gedaan hiernaar, en daaruit komen sterke aanwijzing naar voren die wijzen op een relatie tussen het aantal ziektegevallen die te maken hebben met de luchtwegen (denk aan griep, verkoudheid, allergieën en astma) en de mate van verse luchttoevoer.

2. Invloed op de productiviteit

Zuurstof meten is dus behoorlijk belangrijk als je wilt zorgen voor zo min mogelijk ziekteverzuim onder medewerkers. Er zijn dan ook meerdere onderzoeken gedaan naar de effecten op van verse luchttoevoer op de productiviteit van medewerkers. Dit onderzoek is nog beter onderbouwd en uitgevoerd dan het onderzoek naar de invloed van verse luchttoevoer op het ziekteverzuim. Uit de onderzoeken bleek dat de productiviteit met 3 tot 4 procent toenam bij een verbeterde luchttoevoer. Dat maakt echt een wezenlijk verschil in de dagelijkse praktijk.

3. Invloed van verontreinigingsbronnen

Het is dus bekend dat verse luchttoevoer echt van grote invloed is op de productiviteit en het ziekteverzuim onder werknemers. Wat echter ook bekend is, is dat de aanwezigheid van verontreinigingsbronnen van grote invloed is op de productiviteit van medewerkers. Wanneer er een dergelijke bron aanwezig blijkt en vervolgens weg wordt genomen, blijk de productiviteit met 5 procent te stijgen. Een goede luchtkwaliteit wordt dus bereikt door verse luchttoevoer, maar ook door het ontbreken van verontreinigingsbronnen.

Deze drie feiten zijn de aspecten met de grootste invloed op de productiviteit én het ziekteverzuim van medewerkers. Het geeft maar weer aan hoe belangrijk een veilige en gezonde werkomgeving is voor medewerkers en het bedrijf.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply