5 essentials voor ondernemers met een sportschool

0

Het beginnen van een eigen sportschool lijkt tegenwoordig vooral bij beginnende ondernemers een populaire stap. Het belang van sporten en een gezonde levenswijze wordt nu meer benadrukt dan ooit tevoren: fitness leeft. Toch komt bij het openen van je eigen sportschool nog een hoop kijken. Hieronder zetten wij de 5 essentials voor ondernemers met een sportschool op een rijtje.

1 Moderne apparaten

Als je een sportschool opent is het, zeker als starter, soms lastig om te concurreren met al bestaande scholen en goedkope ketens. Klanten winnen doe je dan ook door iets te bieden wat andere sportscholen niet hebben. Eén manier om dit te doen is het plaatsen van nieuwe, geavanceerde fitnessapparaten. Om snelle slijtage te voorkomen is het belangrijk om de apparaten regelmatig te checken en te onderhouden.

2. Hygiëne

Het is niet meer dan logisch dat hygiëne een belangrijk punt is om op te letten als je een sportschool hebt. Als er de hele dag door intensief gesport wordt, zullen apparaten, matjes en vloeren uiteraard goed schoongehouden moeten worden. Bied daarom door de hele sportschool schoonmaakmiddel en papieren doekjes aan in dispensers, zodat sporters zelf na elk gebruik de apparaten schoon kunnen maken. Dit bespaart schoonmakers en trainers een hoop werk en is wel zo fijn en hygiënisch voor de andere sporters.

3. Ventilatie

Het belang van goede ventilatie in de sportschool mag niet onderschat worden. Uiteraard wil je dat mensen een prettige sportervaring hebben in jouw sportschool, en temperatuur en ventilatie spelen daar een grote rol in. Niets is vervelender dan een work-out halverwege moeten afbreken omdat je oververhit raakt, of bij binnenkomst al verwelkomt worden door een onprettige geur. Goede ventilatie zorgt voor een lagere luchtvochtigheid, waardoor de ruimte makkelijker schoon te houden is.

4. Goede vloeren

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het opzetten van het sportschool, maar het is zeker van essentieel belang: goede vloeren. Voor een sportschool is het belangrijk dat de vloer flexibel en licht elastisch is, om ook de meest zware fitnessapparatuur te kunnen dragen zonder dat de vloer beschadigd raakt, bijvoorbeeld door krassen. Daarnaast moet de vloer natuurlijk makkelijk te onderhouden zijn: de vloer zal gedurende de dag regelmatig schoongemaakt moeten worden. Er wordt immers intensief gebruik van gemaakt, zowel als ondergrond voor fitnessapparaten als voor grondoefeningen. Het is dan ook belangrijk dat de vloer vloeistofdicht is.

5. Ruime kleedkamers

Na het sporten willen mensen vaak nog even bij kunnen komen. Reserveer dus genoeg ruimte voor kleedkamers en denk daarbij ook aan bankjes, douches, kluisjes, en een plek om jassen op te hangen. In de sportschool moet flink getraind kunnen worden, maar het is belangrijk dat sporters in de kleedkamers goed tot rust kunnen komen met een glaasje water of een sportdrankje en een verfrissende douche.

Bij het openen van een sportschool zijn er een hoop zaken die je in overweging moet nemen. Als je rekening houdt met deze 5 essentials ben je al een eind op weg!

Dit artikel werd u aangeboden door Solo gietvloeren. Solo gietvloeren heeft al meer dan 35 jaar ervaring in gietvloeren. Zij helpen u bij het creëren van de perfecte vloer.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply