5 inspirerende kantoorinrichtingen

0

Een goede werkomgeving zorgt voor de beste prestaties. Als je je als werknemer thuis voelt op kantoor, vermindert dat zelfs stress en gezondheidsklachten. Er zijn enorm veel manieren waarop je je kantoor kan omtoveren in een relaxte werkomgeving. Hieronder een paar ideeën voor je op een rij.

Het huiskamerkantoor

Een kantoor inrichten met warme elementen en zachte banken en stoelen, zorgt voor het huiskamereffect. Als er alleen maar bureaus in een ruimte staan, blijven werknemers vaak aan hun eigen bureau zitten. Het is echter bewezen dat productiviteit wordt vergroot als je even kunt rondlopen, of even op een andere plek kan gaan zitten. Het zorgt voor een actievere werkhouding en een grotere concentratieboog.

Plaats daarom een aantal banken in het kantoor, of een luie stoel. Hier en daar een plant en wat huiselijke accessoires maken de ruimte wat gezelliger. Als je je als werknemer comfortabel voelt in de ruimte, stimuleert dat het creatieve proces.

Drie voorbeelden van kantoren met een huiskamerinrichting
Bron: Buzzfeed.com

Geef kleur

Kleuren hebben invloed op je gemoedstoestand. Een felle kleur in je kantoor ziet er vrolijk uit en geeft veel warmte. Geef een aantal muren een fel kleurtje, of kies juist voor rustige muren en gekleurd meubilair. Een combinatie van verschillende kleurvakken is natuurlijk ook leuk. Het zal het kantoor en jouzelf zeker opfleuren!

Drie voorbeelden van kantoren met een kleurrijke inrichting
Bronnen: Archdaily.com, Retaildesignblog.net en Archdaily.com

Robuust

Wil je een stoere uitstraling creëren in je kantoor? Kies voor dikke houten tafels en stoere materialen. Aarde- en houttinten zorgen voor een industriële look. Een stationsklok of een grote lamp maken het helemaal af. Heb je een grote ruimte tot je beschikking? Zet hem dan niet helemaal vol met spullen, maar laat het ruimtelijk. In een kantoor met veel bewegingsruimte voelen medewerkers zich vrij en dit stimuleert de creativiteit.

Drie voorbeelden van kantoren met een robuuste inrichting
Bron: Buzzfeed.com

Natuurlijk

Planten en bomen zorgen voor zuurstof in een ruimte. Ze zorgen voor rust en geven je kantoor een natuurlijke uitstraling. Plaats grote potplanten tussen de bureaus, of maak een groene wand. Hangplanten zijn ideaal om een ruimte wat groener te maken. Je kan ook kiezen voor nepplanten, wat de ruimte toch die natuurlijke uitstraling geeft. Als je niet de mogelijkheid hebt om je kantoor een nieuw kleurtje te geven, kunnen planten al veel doen met de ruimte.

Twee voorbeelden van kantoren met veel groen in de inrichting
Bron: Buzzfeed.com

Het café-effect

Wil je het gevoel hebben alsof je in een koffietent zit te werken? Kies voor een grote tafel met veel stoelen. Hang grote sfeervolle lampen boven de tafel en schuif gezellig met je collega’s aan tafel. Plaats langs de muur grote kasten of hang planken op, zodat de ruimte een gezellige sfeer krijgt. Je kunt ook een bar creëren, waar je rustig met je laptop kunt werken. Zo krijg je het café-effect, terwijl je eigenlijk aan het werk bent!

Drie voorbeelden van kantoren met een café-inrichting
Bronnen: Pinterest.com, Pinterest.com en Pinterest.com

Heb jij nog gave ideeën voor kantoorinrichting? Deel het met ons in de comments!

Dit artikel werd je aangeboden door De Kantoorinrichter, specialist op het gebied van kantoorinrichting, meubilair en kantoorakoestiek.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  3.5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply