6 tips om de kantoorakoestiek te verbeteren

0

De meeste mensen kunnen beter werken in een rustige omgeving. In grote of gehorige kantoren is de rust vaak ver te zoeken. Wist je dat achtergrondgeluiden je werkprestaties heel sterk beïnvloeden? Genoeg reden om te werken aan akoestisch comfort. Met deze zes tips kun je de kantoorakoestiek verbeteren.

Tip 1: bureauwanden

Een open werkruimte kan een positief effect hebben op de dynamiek tussen collega’s. Het uitwisselen van kennis en informatie behoort immers tot ‘het nieuwe werken’. Een nadeel hiervan is dat het een negatief effect kan hebben op de rust en privacy op kantoor. Bureauwanden kunnen een oplossing bieden. Akoestische bureauwanden absorberen geluid, kunnen makkelijk bevestigd worden én zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Hiernaast zorgen ze ook voor de nodige privacy waardoor medewerkers efficiënter kunnen werken.

Bureauwanden verbeteren de kantoorakoestiek
Bron: De Kantoorinrichter

Tip 2: planten

Planten verdienen om verschillende redenen een plekje binnen kantoorruimtes. Ze verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit door bijvoorbeeld schadelijke stofdeeltjes van elektronische apparatuur te neutraliseren, maar verbeteren ook de akoestiek. Planten absorberen namelijk geluidsgolven. Extra fijn: planten dragen bij tot een betere sfeer én hogere productiviteit onder de medewerkers!

Tip 3: wandpanelen

Akoestische wand- en plafondpanelen bieden een groot voordeel: ze nemen weinig ruimte in. Naast dat ze bijdragen tot het verbeteren van de akoestiek op kantoor, kunnen ze ook ingezet worden voor het versterken van de huisstijl van het bedrijf. Wandpanelen en plafondpanelen kunnen namelijk bedrukt worden met een bedrijfslogo of een andere afbeelding naar wens. Wat dacht je van inspirerende quotes?

Tip 4: kasten

Wanneer je kiest voor akoestische kasten kun je deze op verschillende manieren gebruiken: als berging of als ruimte scheidend object. Dankzij de slimme materiaalkeuze nemen de kasten geluiden op en verminderen ze de nagalm.

Tip 5: verplaats de storende geluidsbronnen

Een praktische tip voor het voorkomen van onnodig geluidsoverlast: verzamel de geluidsbronnen op dezelfde locatie. Printers en scanners kunnen het best in een afgesloten ruimte geplaatst worden. Let hierbij wel op dat de ruimte goed geventileerd moet zijn. Ook een koffie- en theehoek midden in de kantoorruimte kan storend werken.

Koffie hoekje voor thuis of op kantoor
Bron: Decoholic

Tip 6: systeemplafonds

Komt het op kantoor vaak voor dat je jouw collega’s, die tien meter verder staan, kunt horen overleggen? Systeemplafonds voorkomen dit probleem en maken de ruimte comfortabel voor zowel de sprekers als de medewerkers. Naast dat een systeemplafond erg functioneel is, heeft het ook een positief effect op het interieur. Systeemplafonds kunnen namelijk in alle denkbare, aantrekkelijke stijlen gemaakt worden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply