5 manieren om je kantoor een upgrade te geven

0

Omdat velen van ons vrij vlug een ruimte in huis tot kantoor moesten omtoveren, bestaat het gevaar dat dit niet optimaal ingericht is. Essentiële onderdelen zijn comfortabele meubels en goede apparatuur, maar ook de luchtkwaliteit is van belang, evenals de atmosfeer van het thuiskantoor. En mogen medewerkers nog wel naar het kantoorpand, dan is deze plek misschien wel toe aan een upgrade. Hoe je je thuis- of bedrijfskantoor naar een hoger niveau tilt, lees je hier.

1. Goed meubilair

Op kantoor heeft het personeel vaak al beschikking over een goede tafel en bureaustoel, maar daar ontbreekt het mensen thuis nog wel eens aan. Een juiste houding is echter ontzettend belangrijk om rugklachten te voorkomen, dus investeer in een goed zittende stoel en als het kan een verstelbaar bureau. Een apart beeldscherm helpt bij de juiste houding, maar heb je die niet, dan kun je je laptop op een speciale laptopstandaard zetten, met een los toetsenbord ervoor. Met het oog op kostenbesparing, kun je ook tweedehands meubels kopen of ze zelfs leasen voor een vast bedrag per maand.

2. Geluidssysteem

Moet je veel bellen of filmpjes afspelen voor je werk, of luister je graag naar muziek voor extra motivatie? De tijd van twee kleine boxjes bij je monitor is voorbij: om te genieten van een optimaal geluid, kies je vandaag de dag voor een mooie soundbar (dit zijn de nieuwste en beste soundbars) of, als je je omgeving niet wilt storen, een geluiddempende headset. Die kun je na je werk ook mooi gebruiken voor het spelen van spelletjes, want entertainment is nu eenmaal ook essentieel…

3. Ventilator, verwarming of luchtreiniger

Een aangename werkomgeving creëer je met de juiste temperatuur en een gezonde lucht. Je wilt namelijk niet hoeven klappertanden of zweten, en een bedorven lucht kan gezondheidsklachten veroorzaken, waar een verse lucht de productiviteit bevordert. Plaats daarom een ventilator of verwarming(afhankelijk van het seizoen) en een luchtreiniger in je kantoor. 

4. Handige apparatuur

Voor digitaal werk heb je natuurlijk apparatuur nodig. Om frustraties te voorkomen, is het prettig als die handige apparaten zoals je beeldscherm, computer en printer goed en snel werken. Je kunt dan het nieuwste van het nieuwste aanschaffen, maar je kunt ook kiezen voor een refurbished model. Let er in beide gevallen op dat je ter beveiliging je apparaten regelmatig updatet

5. Groen

Een kantoor knapt direct op van planten. Het ziet er gezelliger uit met wat groene bladeren (en eventueel gekleurde bloemen), maar bovendien maken planten van elk kantoor een rustgevende, inspirerende en gezonde werkplek – dankzij hun luchtzuiverende kwaliteiten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply