Kantoorinrichting: 5 trends van nu

0

De tijd van saaie, statische kantoren is voorbij. Er wordt tegenwoordig steeds vaker aandacht besteed aan het mooi inrichten van kantoren. Bij het inrichten wordt niet alleen rekening gehouden met de uiterlijke aspecten, maar ook met het verbeteren van de werkomstandigheden van de werknemers. Dit zorgt voor een echte win-win situatie. In dit artikel kun je de 5 belangrijkste trends rondom kantoorinrichting vinden.

1. Gezondheid en comfort

Ergonomische en goed instelbare werkplekken zijn noodzakelijk voor elk kantoor. Een goed instelbare werkplek (denk hierbij aan comfortabele stoelen en bureaus die in hoogte af te stellen zijn) zorgt ervoor dat de medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren. Het is niet voor niets bewezen dat een comfortabele werkplek voor een hogere arbeidsproductiviteit zorgt. Ook voorkomt het lichaamsklachten zoals rugpijn en nekpijn. Comfort en gezondheid worden nóg belangrijker bij het aanschaffen van kantoormeubelen.

2. Flexwerkplekken

De goed instelbare werkplekken, die steeds belangrijker worden, brengen nog een groot voordeel met zich mee: de flexplekken op kantoor veranderen namelijk in positieve zin. Ook flexplekken zijn steeds vaker aan te passen aan de ideale werkhouding zodat ook jouw parttime collega of de ZZP’er die eens in de zoveel tijd op kantoor is, comfortabel aan het werk kan.

3. Aandacht voor akoestiek

Open ruimtes met veel glas, beton of hout zien er vaak mooi en modern uit, maar brengen wel een groot nadeel met zich mee: ze zijn erg gehorig! Eén van de trends op het gebied van kantoorinrichting speelt hierop in. Er wordt namelijk rekening gehouden met de akoestiek van de ruimte. De wandpanelen, bureauwanden en kasten die worden ingezet voor het verbeteren van de akoestiek, worden ook steeds vaker omgetoverd tot de eyecatchers van de ruimte.

4. Duurzaamheid staat centraal

De milieubewuste werkplek wordt steeds belangrijker. Milieuvriendelijke kantooritems en meubels worden met de dag populairder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantoormeubilair waar natuurlijke materialen in zijn verwerkt zoals tafels van duurzaam of gerecycled hout. Het gebruiken van groen, zowel in de werkruimtes als de pauzeruimtes, speelt hier ook een rol. Hoe groener, hoe beter!

5. Relaxruimte

Het is duidelijk dat ontspanning een must is voor goede werkprestaties. Steeds meer bedrijven maken aanpassingen in de kantoorinrichting zodat de medewerkers in hun pauze écht kunnen relaxen. Zo wordt er vaker ruimte gemaakt voor comfortabele banken en zitzakken. Vooral bij bedrijven met veel jonge medewerkers is dit een populair concept. Als Google het kan, kunnen wij het ook!

Hoe zou jij jouw kantoor het liefst willen zien?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply