10 tips voor de aankoop van een nieuwe ringband

0

Ringbanden zijn er in alle soorten en maten. Omdat de keuze zo uitgebreid is, is het niet eenvoudig een geschikte ringband te kiezen. Waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe ringband? We geven je hieronder 10 tips.

Tip 1: Ringbanden om mee uit te pakken

Wanneer je de ringband vooral voor representatieve doeleinden gebruikt, raden wij je een presentatie ringband aan. Deze ringband is uitstekend geschikt om mee te nemen naar je klanten en prospecten. Je bergt er prijslijsten en offertes in op of deelt ze uit bij een training. Een presentatie ringband beschikt over een insteekhoes aan de voor- en achterzijde; zo is de map makkelijk personaliseerbaar.

Tip 2: De voordelen van bedrukte ringbanden

Hierboven hadden we het al over personaliseerbare ringbanden. Indien je slechts enkele ringbanden wil personaliseren, is een presentatie ringband met insteekhoezen de beste optie. Maar wie grote aantallen gepersonaliseerde ringbanden nodig heeft, kan beter de aankoop van bedrukte ringbanden overwegen. Het prijsverschil met de gewone ringbanden lijkt op het eerste gezicht misschien aanzienlijk, maar de prijs daalt wanneer je grote aantallen bestelt.

Tip 3: Let op het aantal ringen…

Ringbanden zijn verkrijgbaar in verschillende versies, met 2, 4 of 23 ringen. Het spreekt voor zich dat je best even nakijkt welke documenten, dossiers en insteekhoesjes je in de map wil opbergen: hoe zijn ze geperforeerd? Wil je de ringband rechtop zetten (bijvoorbeeld bij een bespreking met een klant), dan is de 4-rings versie de beste keuze: in deze mappen blijft het papier mooi recht.

Tip 4: … en hun dikte

Niet alleen het aantal ringen, ook de dikte is van belang wanneer je de geschikte ringband zoekt. Zo kun je in een map met 10mm ringen 100 bladen opbergen. Ringbanden met dikkere ringen hebben vaker ook een bredere rug, zodat je er meer documenten in kwijt kunt.

Tip 5: Vergeet de vorm van de ringen niet

Je ziet het: wat betreft de ringen heb je verschillende opties, wat allerlei gevolgen met zich meebrengt voor de inhoud van de ringband. Een laatste factor hierbij is de vorm van de ringen. Wil je dat het papier mooi recht blijft liggen, dan zijn O-ringen of D-ringen net wat je zoekt.

Tip 6: Brede of smalle ringbanden

Het verschil tussen brede en smalle ringbanden zit ‘m in de rugbreedte. De rugbreedte van de ringband bepaalt het ruimtegebruik van de map, dus hoeveel documenten je er in kan opbergen. Let wel: rugbreedte en ringafmeting zijn niet hetzelfde, hoewel smallere ringbanden in het algemeen ook kleinere ringen hebben.

Tip 7: Kies het materiaal

Je hebt op het vlak van materialen de keuze uit polypropyleen (PP), karton met een laag PVC of alleen kunststof. De materiaalkeuze heeft geen enkel effect op de kwaliteit van de ringband, je kan hier dus gerust je persoonlijke voorkeur volgen.

Tip 8: Wat met verzendingen?

Ben je van plan ringbanden te gebruiken voor offertes, documentatie, productinformatie,… en deze mappen met de post te verzenden, dan raadt Prixos je aan een dunne ringband te kiezen die zeker in elke brievenbus past.

Tip 9: Eenmalige of regelmatige bestelling

Ben je van plan eenmalig ringbanden aan te kopen of zal je regelmatig een nieuwe bestelling plaatsen? Hoe vaak je ook ringbanden aankoopt, het is altijd belangrijk dat je op een betrouwbare leverancier kan rekenen.

Tip 10: Bespaar op verzendkosten

Ben je op zoek naar één specifiek soort ringbanden, dan wil je misschien liever bestellen bij een ringbanden specialist. Toch raden wij je aan zo veel mogelijk bij een algemene aanbieder aan te kopen. Dit heeft twee belangrijke voordelen: je vindt er alle kantoorbenodigdheden bij elkaar en betaalt minder verzendkosten. Wanneer je meerdere pakketten bestelt, kunnen de verzendkosten immers flink de hoogte in gaan!

Heb je interesse in het aankopen van een ringband? Neem dan een kijkje op de ringbandenshop van Prixos waar je een keuze hebt uit 250 ringbanden op voorraad.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 5   Gemiddelde:  3.6/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply