Zo beveilig je jouw bedrijfspand tegen inbraak; 5 tips

0

In een bedrijfspand liggen veel spullen van waarde die je liever niet gestolen ziet worden. Het is dus van groot belang dat jouw bedrijfspand goed beveiligd is tegen inbraak. Er zijn diverse manieren om voor een goede beveiliging te zorgen, zowel aan de buitenkant als de binnenkant van het pand. Enkele tips hiervoor lees je in het artikel!

1. Kluis

Om je bedrijfspand ook van binnen goed te beveiligen, is het gebruik van een kluis zeker aan te raden. Een kluis kopen kan voor diverse doeleinden. Uiteraard is het geschikt om waardevolle spullen in op te bergen en veilig te stellen. Zo zijn er kluizen, speciaal voor laptops, kasgeld en belangrijke documenten.

2. Slot met keurmerk

Uiteraard begint bescherming al bij de voordeur en dus vooral bij het slot. Zorg voor een slot met het SKG keurmerk. Dit is een slot getest op sterkte en duurzaamheid, dat ook nog eens wordt verzonken in de deur. Met enkel dit slot wordt het voor inbrekers al lastig en haast onmogelijk om in te breken. Een goed slot zorgt voor een beveiligd kantoor, waarna je met een gerust hart naar huis kan. Uiteraard is het wel van belang om het slot goed dicht te draaien en niet enkel de deur achter je dicht te trekken.

3. Alarminstallatie

Waar veel waardevolle spullen staan, behoort een goede alarminstallatie die voor preventieve maatregelen zorgt. Wanneer men probeert in te breken, zal het alarm afgaan (vaak door veel lawaai en felle verlichting). Men krijgt direct een telefoontje en indien je aangesloten bent bij de meldkamer met optie tot langskomen, wordt er direct iemand heen gestuurd om te gaan controleren wat er aan de hand is.

4. Camera’s

Camera’s staan erom bekend een preventieve werking te hebben. Mochten er inbrekers zijn geweest, dan kun je altijd terugkijken hoe zij eruitzien en er achteraf nog achteraan gaan. Camera beveiliging werkt ook goed tegen inbraak op de eigen werkvloer. Wanneer je personeel met kostbare items werkt kan het helaas ook voorkomen dat iemand iets stiekem meeneemt. Als je een vermoeden hebt of wilt controleren hoe het kan dat de voorraad niet klopt, ben je ook hiertegen beschermd met bewijzen.

5. Felle verlichting

Inbrekers gaan graag in het donker te werk, waar zij niet opvallen, ongestoord hun ‘werk’ kunnen doen en weer kunnen verdwijnen. Met felle verlichting zorg jij ervoor dat inbrekers jouw bedrijfspand niet zo aantrekkelijk vinden omdat zij dan zichtbaar te werk moeten gaan. Je kunt er dus voor zorgen dat het gebouw vanaf buiten fel verlicht is, maar zorg ook voor verlichting in het gebouw. Wanneer hier buiten openingstijden beweging plaatsvindt, zal een oplettende voorbijganger dit kunnen zien en melding kunnen maken. Zo kan je ook zorgen voor bewegingsmelders en verlichting die door beweging aangaan.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply