Zorg voor een goed beveiligd kantoor met veilige sloten

0

Veel mensen hebben de beveiliging van hun woning doorgaans goed voor elkaar. De toegangsdeuren zijn hier vaak voorzien van sloten die de woning goed beveiligen. Maar hoe zit dat eigenlijk op het kantoor waar jij werkt? Is jouw werkplek eigenlijk wel goed beveiligd? Dit lijkt vaak vanzelfsprekend, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Toch is een goed beveiligd kantoor van groot belang. Op de computers op kantoor staan namelijk de nodige gegevens en deze mogen niet in verkeerde handen vallen. Om te voorkomen dat er ingebroken wordt, moet een kantoor voorzien worden van veilige sloten. Maar hoe zorg je eigenlijk voor een goed beveilig kantoor?

Waarom geen oude sloten?

Werk jij in een oud kantoorpand? Dan is de kans groot dat dit pand voorzien is van relatief oude sloten. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan is er geen sprake van een goed beveiligd kantoor. Waarom niet? Omdat een kantoor met oude sloten makkelijk binnen te dringen is. Sterker nog: inbrekers zijn zelfs dol op panden met oude sloten. Deze sloten hebben zij namelijk binnen een handomdraai geforceerd. Oude sloten zijn namelijk niet voorzien van speciale beveiliging. Een geoefende inbreker staat dan ook binnen een mum van tijd binnen. En ook niet-geoefende inbrekers hebben vaak snel resultaat. Ook zij kunnen zichzelf zonder al te veel moeite toegang te verschaffen tot een kantoor met oude sloten.

Plaats moderne sloten

Ben jij werkzaam in een kantoorpand? Bekijk dan ook eens wat er voor een sloten op de deuren zitten. Heb je hier zelf geen verstand van? Schakel dan een slotenmaker in om hiernaar te kijken. Moeten de sloten vervangen worden? Laat dit dan ook over aan een slotenmaker. Hij weet namelijk precies welke sloten tegenwoordig wel en welke juist niet goed beveiligingen. Door de jaren heen heeft hij ongetwijfeld ook menig kantoorpand voorzien van nieuwe sloten. Kies jij voor sloten van een slotenmaker? Dan weet jij zeker dat jouw kantoorpand weer goed beveiligd is!

Elektrische sloten

In een kantoorpand werken vaak meerdere mensen of bedrijven. Deze moeten allemaal toegang hebben tot het gebouw. Met sleutels werken is in dat geval niet de meest ideale oplossing. Heb jij ooit overwogen om jouw kantoorpand te voorzien van elektrische sloten? Je kunt dan in plaats van sleutels bijvoorbeeld zogeheten ‘druppels’ of ‘tags’ gebruiken. Alleen dan gaat de deur namelijk open. Elektrische sloten zijn bovendien een stuk lastiger te forceren dan sloten die werken met een sleutel. Met behulp van elektrische sloten is jouw kantoorpand dus zeker goed beveiligd.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply