Dit heb je nodig om een bullet journal te beginnen

0

Ben je niet zo goed in plannen? Een echte trend van dit moment is het bijhouden van een bullet journal. Misschien denk je nu: wat is dat? Een bullet journal is een soort notitieboekje die je helpt met plannen, maar ook kun je er ideeën en wensen in opschrijven. Je hebt de touwtjes helemaal in eigen handen, omdat je zelf kunt verzinnen hoe je het bullet journal gaat bijhouden. Van een goede pen tot inspirerende quotes; wij vertellen je wat je nodig hebt om met een bullet journal te beginnen.

Hoe wil je gaan plannen?

Er zijn verschillende soorten bullet journals. Er zijn varianten waar to-do lijstjes en andere handige dingetjes in staan, maar je kunt ook kiezen voor een journal met alleen bullets. Zo heb je de vrijheid om het boekje helemaal zelf in te delen. Voordat je begint met schrijven, is het belangrijk dat je nadenkt over hoe je het bullet journal wilt gaan gebruiken. Hoe wil je gaan plannen? Is dit per uur of per dag? Doe je dit aan de hand van to-do lijstjes of een tijdschema? Het fijne aan een bullet journal is dat je deze helemaal kunt maken zoals jij het fijn vindt. Begin simpel en probeer verschillende dingen uit. Zo kom je er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt. 

Goede pennen

Nu je gaat beginnen met het bijhouden van een bullet journal is het belangrijk dat je goede pennen aanschaft. Dit kunnen vulpennen zijn, maar ook kalligrafiepennen. Houd er rekening mee dat het een investering is om goede pennen te kopen, maar je zult na een tijdje merken dat het het waard is. Je kunt pennen aanschaffen in verschillende diktes, denk bijvoorbeeld aan 2, 3,5 en 5 mm. 

Parker is een van Nederlands bekendste pennenmerken en staat bekend om haar unieke en gepatenteerde vullingsysteem. Daarnaast kunnen Parker pennen worden gegraveerd met een persoonlijke tekst. Maakt het nog iets specialer. Naast de Parker pennen kun je ook kiezen voor cross pennen kopen. Dit is niet alleen een pen met een goede vorm, maar deze schrijft ook nog eens erg lekker. 

Wees creatief

Een bullet journal is niet alleen handig voor het plannen van taken en afspraken, maar ook kan het een creatieve uitlaatklep zijn. Als je begint met het bijhouden van het notitieboekje zul je nog even je draai moeten vinden. Je wilt alles waarschijnlijk zo mooi en zo netjes mogelijk houden. Na een tijdje zul je merken dat dit minder belangrijk gaat worden. Natuurlijk maak je kleine foutjes, maar deze maken je bullet journal juist uniek. Ga aan de slag met washi tape en plak inspirerende quotes of leuke plaatjes in het boekje. Schaf ook een aantal goede stiften aan om wat kleur aan te brengen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply