Maak je kantoor groen!

1

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten de werkprestaties bevorderen. Het blijkt dat dit zelfs met vijftien procent toeneemt. Hoe komt dit? Allereerst geeft een plant op kantoor sfeer. In combinatie met een frisse inrichting en kantoormeubelen heeft dit positieve gevolgen op de gemoedstoestand van het personeel. Een beetje groen in de ruimte zorgt ervoor dat het kantoor huiselijk aanvoelt. Dit resulteert erin dat werknemers onbewust het gevoel krijgen dat de werkgever geeft om de welzijn van hun. Voor werkgevers dus een eenvoudige manier om een goed gevoel aan je werknemers te geven. Daarnaast kunnen planten zuurstof produceren. Het is dus niet heel vreemd dat het zuurstofgehalte toeneemt wanneer je een plant toevoegt aan de kantoorinrichting. Door deze zuurstof toename en een positieve werkomgeving ontstaan de volgende voordelen.

Verhoogde concentratie

Door de aanwezigheid van het groen blijkt het dat werknemers zich beter kunnen concentreren. Om dit nog meer te bevorderen kan je als werkgever jouw personeel de mogelijkheid geven een ommetje te maken, het liefst in een groene omgeving.  Dit kan ervoor zorgen dat je concentratie, maar ook het geheugen, met twintig procent toeneemt. Het interessante is dat mensen niet eens met plezier het ommetje hoeven te maken om dit effect te bereiken. Het blijkt zelfs dat kijken naar natuurfoto’s al kan helpen. Ook het stresslevel daalt met twaalf procent door de aanwezigheid van planten.

Beter voor de gezondheid

Uit onderzoek van hoogleraar Tina Bringslimark blijkt dat er een verband ligt tussen de hoeveelheid zieken en de aanwezigheid van groen op kantoor. Het gaat zelfs zo ver dat de aanwezigheid van planten ervoor zorgt dat negatieve stemmingen, gevoelend en zelf depressie met meer dan de helft afneemt. Bloemen kunnen dit gevoel alleen maar versterken. Door bloemen worden mensen vrolijk en gelukkiger. Je kijk op de wereld wordt een stuk positiever door de aanwezigheid van mooie bloemen. Uit een Japans onderzoek blijkt dat ruikende bloemen, zoals lavendel, de depressieve gevoelend nog meer onderdrukken.

Tips

  • Philodendron: deze plant schijnt één van de beste te zijn in het reinigen van de lucht.
  • Citroenmelisse: door de citroengeur van deze plant wordt het humeur verbeterd.
  • Cactussen en vetplanten: cactussen en vetplanten zijn helemaal in. Je kunt eenvoudig een leuk potje of bakje neerzetten als decoratie. Je kunt hier dan bijvoorbeeld steentjes of houtsnippers aan toevoegen. Het voordeel van deze planten is dat je weinig tijd kwijt bent met de verzorgen. Gemiddeld hoeft een plantje maar eens in de maand water te krijgen.
  • Moswand: een moswand geeft een kantoor een groen en modern karakter. Je kunt er super veel leuke creatieve ontwerpen van maken. Op internet zijn veel voorbeelden te vinden. Ook een moswand heeft relatief weinig verzorging nodig.
Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Discussion1 reactie

Leave A Reply