Vind een ideaal kantoorpand met deze 3 tips!

0

Wanneer jij je bedrijf uitbreid en opzoek bent naar een (nieuw) kantoorpand, moet deze uiteraard aan een aantal eisen voldoen. Het kantoorpand moet passen bij jouw bedrijf, voldoende ruimte bieden en goed te bereiken zijn. Per bedrijf zijn er andere eisen van toepassing. Om je goed op weg te helpen bij het vinden van een ideaal kantoorpand, geven wij je alvast 4 tips!

1. Ruimte en locatie

Afhankelijk van het soort bedrijf, kan de locatie verkozen worden boven ruimte en andersom. Wanneer je een kantoor benodigd hebt en het een uitzendbureau betreft, wordt vaak gekozen voor een locatie in de stad of rondom de stad. Een bedrijf dat voornamelijk grote producties maakt van bepaalde producten vind je vaak ver buiten de stad. Bedrijven als dit zijn vaak te vinden op bedrijfsterreinen en kiezen meer voor ruimte en minder voor locatie. Het is dus belangrijk om het soort bedrijf te bekijken en naar aanleiding hiervan opzoek te gaan naar bedrijfspanden.

2. Openheid en uitzicht

Daarnaast is het (tegenwoordig) belangrijk om veel openheid te hebben in een kantoor. Bekijk dus goed de beschikbare ruimtes in een pand en hoe je deze wilt gaan indelen. Wil je er meerdere ruimtes van maken per afdeling of kies je voor één grote ruimte met enkel schermen ter afscheiding of een open archiefkast. Daarnaast is ook uitzicht en het hebben van meerdere ramen een pre. Een mooi uitzicht reduceert stress en is stimulerend, planten dragen hier ook aan bij. Er is genoeg inspiratie voor kantoren te vinden op diverse websites, maar ook makelaars of aannemers (bij het eventueel verbouwen van een kantoorpand) hebben genoeg voorbeelden in hun bestanden staan.

3. Voorzieningen

Nadat je hebt bepaald wat voor type kantoor je hebt, wat hierbij benodigd is en welke voorzieningen je behoeft is het van belang deze aan te vinken op je eisen of wensenlijst. Enkele eisen hierbij kunnen zijn: natuurlijk licht, goede kantoorakoestiek, een accurate temperatuurregelaar en een ventilatiesysteem. Veel van deze eisen zullen niet altijd gezamenlijk aanwezig zijn, vaak zullen er dus concessies moeten worden gedaan.

Ook voorzieningen zoals een gescheiden toilet, een keuken en een aparte lunchruimte zijn voor veel kantoren benodigd. Maak dus een uitgebreid eisen en/of wensenlijstje om panden tegen elkaar af te kunnen strepen en zo je ideale kantoorpand te vinden! De voorzieningen in een huur pand kunnen vaak niet uitgebreid worden of dit zal veel geld kosten om het pand in oude staat in te leveren wanneer je verhuist. Bespreek dit dus ook goed want bepaalde voorzieningen vormen de basis voor een kantoor en zorgen voor een juist werkklimaat.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply