Ga jij je kantoor herinrichten? 3 toffe ideeën

0

Met de juiste inrichting van jouw kantoor creëer je een aangename werksfeer. Niet alleen de kantoormeubels zijn van belang, maar de uitstraling en beleving van de hele ruimte. Door jouw kantoor geslaagd in te richten, zorg je voor meer productiviteit en interactie onder je personeel en daarnaast draagt het bij aan een positief gevoel bij iedereen die je kantoor betreedt. Met deze ideeën wordt het herinrichten van jouw kantoor een makkie.

Creatief omgaan met werkruimte

De vaste kantoorplekken zijn al bijna verdwenen en ook van de kantoortuin worden mensen niet gelukkig. Neem anders een voorbeeld aan hippe en creatieve bedrijven als Google en ons eigen Coolblue. Een leuke werkomgeving doet wonderen voor de productiviteit van jouw werknemers. Creëer dus afwisselende werkplekken, zoals verschillende bureaus maar ook zithoeken met comfortabele stoelen waar collega’s kunnen sparren en overleggen. Het kan ook nooit kwaad om een ouderwetse tafelvoetbaltafel of een pingpongtafel neer te zetten waar je werknemers even kunnen ontspannen en wat stoom af kunnen blazen.

Glazen wanden voor openheid

Glazen wanden hebben vele voordelen en komen zowel goed tot hun recht in een creatieve kantoorinrichting als in een moderne kantoorinrichting. De glazen wanden doen je kantoor veel groter en lichter lijken. Je bent betrokken met de ruimte er naast en loopt gemakkelijker even binnen bij je collega’s. Daarnaast kun je met een glazen wand een ruimte afschermen zonder dat deze niet meer bij de rest van de ruimte hoort. Op deze manier creëer je openheid en een prettige sfeer. Een klein nadeel van de glazen wanden is dat het voor minder privacy zorgt, maar hiervoor zou je bijvoorbeeld nog een aparte vergaderruimte in kunnen richten.

Oude vloerplanken voor een unieke sfeer

Je wilt uiteraard dat jouw kantoor een eigen uitstraling heeft dat past bij het imago van je bedrijf. Door een opvallende en unieke vloer te leggen krijgt jouw kantoor direct karakter. Door gebruik te maken van oude vloerplanken weet je zeker dat je een authentieke en stevige vloer hebt liggen. Kies bijvoorbeeld voor een karakteristieke vloer van grenen of vuren of ga voor een robuuste vloer van hardhout. Met een vloer kun je jaren vooruit dus het is handig om ook alvast te kijken naar de toekomst van het bedrijf en zo te bepalen welke vloersoort het best bij de uitstraling van je kantoor past, nu en later. Zo sluit het gebruik van gebruikte vloerplanken perfect aan bij een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Maak het af met een paar prachtige groene planten, die ook een positieve invloed hebben op werknemers.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply