Zo zorg je voor een goede hygiëne op kantoor: 3 tips

0

Heb jij er weleens over nagedacht hoe schoon jouw kantoor is? Natuurlijk komt er elke dag een schoonmaakploeg, maar dat betekent nog niet automatisch dat de hygiëne op kantoor perfect is. Want zó vies is je bureau op kantoor dus daadwerkelijk. Het is waarschijnlijk een stuk erger dan je dacht. Maar geen nood, met deze 3 tips zorg je eenvoudig voor meer hygiëne op jouw werkplek.

1. De lucht die je inademt

Natuurlijk mag je er vanuit gaan dat de luchtkwaliteit op kantoor goed geregeld is, maar er is altijd meer resultaat te behalen. Je zit immers de hele dag in dezelfde ruimte en je wilt wel scherp en geconcentreerd blijven. Dat gaat het beste met voldoende frisse lucht om je heen. Zet de deur open zodra het kan, om in elk geval een beetje luchtcirculatie te stimuleren. Kunnen de ramen open? Doe dat dan ook zeker regelmatig. Het zuurstofniveau op peil houden is belangrijk. Dat kun je ook gemakkelijk doen door planten te plaatsen. Dat heeft overigens niet alleen invloed op de luchtkwaliteit, maar ook op je algehele welbevinden. Met een beetje groen om je heen, word je automatisch creatiever en productiever. Winwin dus!

2. De materialen waarmee je werkt

Hoe verbeter je de hygiëne op kantoor? Nou, door eens kritisch te kijken naar de voorwerpen die je de hele dag aanraakt. Je handen liggen waarschijnlijk een groot deel van de dag op je toetsenbord. Alle bacteriën van je vingers komen dus op dat toetsenbord terecht. Haal jij even een hand door je haar of heb je net je neus gesnoten? Al die bacteriën landen daarna op je toetsenbord. Geen fris idee dat je daarna een boterham eet met diezelfde bacteriën nog aan je vingers, nietwaar? Zorg dus dat je regelmatig je toetsenbord schoonmaakt en doe dat ook met je muis, je telefoon en de pennen die je gebruikt. En was regelmatig je handen, dat kan sowieso nooit kwaad.

3. Je eigen gewoonten

Naast de luchtkwaliteit en de materialen in je kantoor is ook je eigen gedrag een belangrijke factor in de hygiëne op je kantoor. Het is zo verleidelijk om even door te werken tijdens de lunch, maar een broodje eten achter je computer betekent ook dat er broodkruimels in je toetsenbord vallen en dat er restjes broodbeleg in het tapijt verdwijnen. Ben je gewend om de tas die je in het openbaar vervoer op de grond hebt staan op je werk op je bureau te plaatsen? Of laat jij de stapels papier op je bureau alleen maar groeien? Dikke kans dat de hoeveelheid bacteriën en stof op je bureau zich dan ook goed ontwikkelt. Hou de boel dus opgeruimd en zet geen dingen op je werkblad die ook op de grond hebben gestaan.

Deze drie tips zorgen er in een handomdraai voor dat je werkplek een stuk hygiënischer wordt. En dat komt je productiviteit alleen maar ten goede!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply