Geef je kantoor een make-over: 3 toffe ideeën

0

Ben jij de oude inrichting van je kantoor helemaal zat en op zoek naar ideeën om de ruimte wat hipper en gezelliger te maken? Of je het nu heel groots aan wil pakken of alleen wil investeren in nieuwe accessoires, een make-over is altijd een goed idee. Wij helpen je daarom graag op weg met deze 3 toffe ideeën!

1. Een portie natuur op kantoor

Geen grijze wanden en kale kasten, maar groene wanden en prachtige planten. ‘Natuur’ is een hip thema in menig interieur en het jungle thema kan ook prima worden toegepast op jouw kantoor. Kies bijvoorbeeld voor vrolijk palmbomen behang in de kantine en investeer in een aantal grote (kunst-) planten. Accessoires koop je het liefst van natuurlijke materialen, zoals riet, hout of bamboe. Je zult al snel merken dat een tropisch interieur wonderen doet voor je humeur en je productiviteit! Bovendien zorgen de planten op kantoor voor een betere luchtkwaliteit.

2. Maak van de kantine een hippe ontspanningsruimte

Rechte tafels, saaie eetkamerstoelen en een troosteloos keukentje; van de gemiddelde Nederlandse kantine word je niet echt enthousiast. Waarom zou je die sfeerloze ruimte niet ombouwen tot een vrolijke ruimte waarvan je wel inspiratie krijgt? Een plek waar je kunt eten, ontspannen én samen met collega’s tot nieuwe ideeën kunt komen. Hiervoor is echt geen grote investering nodig. Koop bijvoorbeeld een grote, houten tweedehands eettafel en koop bij een handelaar verschillende vintage eetkamerstoelen. Voeg wat (sfeer-)verlichting toe en het geheel ziet er al heel anders uit! Een ruimte om te kletsen creëer je eenvoudig met wat grote kussen of zitzakken en salontafeltjes van gebruikte pallets. Goedkoop, simpel en helemaal hip! 

kantine inrichting

3. Zorg voor beweging

Met deze tip sla je twee vliegen in één klap. Je geeft je interieur een spannende make-over en zorgt ervoor dat het personeel meer kan bewegen tijdens het werken. Door toenemende digitalisering hoeven we steeds minder te bewegen op het werk. Dit leidt helaas tot overgewicht en diverse gezondheidsklachten. Het is daarom slim om te investeren in een kantoorinrichting die aanzet tot bewegen. Koop bijvoorbeeld zit-sta bureaus in een hip design of investeer in bureaus met hometrainers. Ook helemaal hip en verantwoord is het creëren van een zogenaamde ‘gameroom’ op kantoor. In deze (deels) afgesloten ruimte kun je bijvoorbeeld tafeltennistafels, pooltafels of een tafelvoetbalspel plaatsen. Dit ziet er heel gezellig uit en zorgt voor de nodige ontspanning en beweging. Bovendien is een potje tafeltennis goed voor teambuilding en geweldig tijdens een brainstormsessie!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply