Een goede kantoorinrichting begint bij een efficiënt en gezond werkklimaat

0

De inrichting van jouw kantoor vraagt om veel aandacht voor efficiëntie en een zo gezond mogelijk werkklimaat voor jou en je medewerkers. Hierbij zijn zaken als voldoende daglicht, goede ventilatie en ergonomisch kantoormeubilair belangrijke uitgangspunten. Een gezonde werkomgeving met veel frisse lucht, levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van kantoorpersoneel en het voorkomen van ziekteverzuim.

Tips voor een optimale kantoorinrichting

Ruimtes met een goed zonweringssysteem en ramen die eenvoudig opengezet kunnen worden, zijn een eerste vereiste voor een modern kantoor. Daarnaast kunnen ook een goed werkende airconditioning en ventilatoren belangrijk zijn voor het creëren van een aangename werkomgeving. Wanneer je deze zaken goed geregeld hebt, is er al een belangrijke eerste stap gezet.

Geef je kantoor sfeer

Een aantrekkelijke sfeer maakt werken leuker. De aankleding van jouw kantoor vraagt op dat punt dan ook om extra aandacht. Onder andere strategisch geplaatste decoratieve foto’s, schilderijen en attractieve kunstwerken, hebben een sfeer verhogende werking waardoor jouw kantoormedewerkers zich meer thuis kunnen voelen. De keuze voor projectbeplanting kan daarbij eveneens een goed idee zijn. Het kan soms verstandig zijn om daarbij te kiezen voor kunststof planten in verband met mogelijke allergieën van jouw medewerkers.

Voor de ontvangst van klanten en andere zakenrelaties is de inrichting van de entree of ontvangstruimte belangrijk. Wanneer je deze ruimtes smaakvol en praktisch inricht, creëer je  een plezierige eerste indruk. Rustige kleuren, een ruime kapstok en bijvoorbeeld een comfortabele loungebak en goede stoelen zijn daarbij een must.

Zorg voor een functionele inrichting

Functionaliteit is vanzelfsprekend van groot belang bij jouw keuze voor kantoormeubilair.
Archiefkasten en bureaus moeten efficiënt zijn en voldoende praktische ruimte bieden. Goede opbergsystemen verhogen de effectiviteit van jouw bedrijf en zorgen ervoor dat jij altijd alles overzichtelijk bij de hand hebt. Ook goede en ruime magazijnstellingen, ordner-draaizuilen en postsorteerkasten zijn voorbeelden van onmisbaar meubilair in een moderne kantoorruimte.

Ergonomie is tegenwoordig erg belangrijk bij de keuze voor het meubilair binnen een kantoorinrichting. Het is van belang dat jouw kantoorpersoneel tijdens het werk een goede en gezonde lichaamshouding aanneemt. Ergonomische meubels en materialen leveren hier een uitstekende bijdrage aan en verhogen de productiviteit van jouw medewerkers. Hierbij kunt je onder meer denken aan op hoogte verstelbare bureaus en tafels en ergonomische bureaustoelen.

Flexibele werkplekken

Flexibele werkplekken zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting van een eigentijdse kantoorruimte. Wanneer jij creatief met deze plekken omgaat, kunnen jouw medewerkers altijd en overal flexibel hun werk doen, zonder van een persoonsgebonden werkplek afhankelijk te zijn.

Probleemloos werken in een optimaal ingericht kantoor

Een kantoor met een gezond en aantrekkelijk werkklimaat, functionele apparatuur, ergonomisch meubilair en efficiënte opbergsystemen, staat garant voor jarenlang probleemloos werken voor jou en jouw medewerkers.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply