3 tips om te solliciteren op jouw droombaan

0

Je wilt, net als ieder ander, graag doen waar je gelukkig van wordt. Werk maakt een zeer groot deel van je leven uit. Reken maar eens uit hoeveel tijd je spendeert aan werk gedurende de week. Daarom is het heel erg belangrijk dat je werk doet dat je leuk vindt. Wat is jouw droombaan? We geven je in dit artikel tips om te solliciteren voor jouw droombaan!

1. Een goede voorbereiding

Misschien klinkt dit als een open deur; maar een goede voorbereiding voordat je de vacaturebank begint door te struinen kan echt het halve werk zijn. Bedenk wat de weg is die je zou moeten bewandelen om jouw droombaan te kunnen krijgen. Maar vooral ook; wat vraagt deze baan van mij? Wat zoekt de desbetreffende werkgever in een werknemer voor deze functie? Wees eerlijk tegen jezelf en kijk in hoeverre jij voldoet aan dit plaatje. Waar voldoe je wel aan? En waaraan juist niet?

2. Gebruik je motivatie

Je moet erg gemotiveerd zijn om jouw droombaan te realiseren. Het is immers de baan die je het allerliefste wilt. Deze motivatie kun je gebruiken bij je sollicitatie. Een werkgever wil niets liever dan een op-en-top gemotiveerde werknemer. Benadruk jouw passie voor de desbetreffende functie en leg uit waarom dit jouw droombaan is. Zo laat je eigenlijk automatisch al zien waarom jij geschikt bent voor deze functie.

3. Staar je niet blind op de eisen

Het aantal werkenden groeit; er zijn weer meer vacatures en mensen werken steeds minder lang bij dezelfde werkgever, dus vanzelfsprekend stellen werkgevers eisen aan hun sollicitanten. Dat is ook goed, want een werkgever moet immers kunnen af kaderen om de juiste mensen te kunnen aantrekken. Maar staar je niet blind op deze eisen. Het is echt geen ramp als je niet voldoet aan alle eisen. Benadruk bij je sollicitatie wat je wél kunt en waar je wel goed in bent. Sluit jouw kennis en ervaring niet volledig aan bij de eisen van de vacature, kijk dan hoe je dit kunt compenseren. Beschik je over kennis en ervaring die net zo goed relevant is voor de vacature?

Wanneer je hebt besloten om achter jouw droombaan aan te gaan is het dus zaak om niet als een kip zonder kop aan de slag te gaan. Het is logisch dat je zo snel mogelijk jouw doel wilt bereiken, maar denk goed na over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply