Wat betekent een goede slotenmaker voor een kantoor?

0

Het beveiligen van een kantoor is belangrijk. Maar hoe doe je dit zo effectief mogelijk zonder dat het teveel geld kost of allerlei problemen met zich meebrengt. In dit artikel worden vanuit het perspectief van de slotenmaker enkele suggesties gedaan om een kantoor te beveiligen.

Zorg voor een vaste slotenmaker

Als je zaken doet met een eigen slotenmaker dan heb je iemand die precies op de hoogte is van het aantal en type sleutels dat zich binnen je bedrijf bevindt. Je hoeft dan maar een belletje te plegen en de juiste sleutel wordt bezorgd.

Management van sleutelhouders

Het probleem met ouderwetse kantoorsleutels is dat als een personeelslid weggaat of ontslagen wordt, de sleutel gekopieerd kan worden. Deze sleutel kan in handen komen van kwaadwillenden. Dit zorgt voor onveilige situaties en het probleem is dat een bedrijf alleen maar kan gissen of een sleutel ook daadwerkelijk is gekopieerd. Moet een bedrijf dan steeds een nieuw slot aanschaffen als een personeelslid verdwijnt? Dat wordt een hele dure exercitie.

Het beste is om dit probleem op te lossen met slimme sloten. Met slimme sloten zorg je ervoor dat gebruikers geregistreerd en verwijderd worden, indien nodig. Dat maakt het beheren van mensen die een sleutel bezitten wel erg makkelijk. Een goede slotenmaker kan helpen bij de installatie van slimme sloten zodat dit proces makkelijk verloopt.

Interieurbeveiliging

Minstens zo belangrijk als het exterieur is de beveiliging van het interieur. Diefstal van binnenuit gebeurd nog steeds erg vaak. We zijn allemaal bekend met het feit dat werknemers in de detailhandel stelen maar ook op het kantoor gebeurd dit. Denk  hierbij aan kantoorartikelen en schoonmaakartikelen. Wat doe je hieraan? Het vergrendelen van kasten en lades is een goede oplossing. Zorg ervoor dat op elke kast of lade die belangrijk is een goed slot zit. Een slotenmaker kan je hierover adviseren.

Magnetische sloten

Magnetische sloten zorgen ervoor dat deuren met een zoemer worden opengemaakt. Dat maakt het voor bedrijven makkelijk om te zien wie er binnenkomt. Daarnaast worden mensen die niet binnen mogen ook makkelijk buiten gehouden. Je kunt mensen bijvoorbeeld binnen (of buiten) laten door middel van een intercom.

Centrale plek voor sleutels

Een centrale plek voor de opslag van je sleutels is belangrijk. Op die manier zorg je ervoor dat je precies weet wie een bepaalde sleutel heeft en kun je bij vermissing meteen optreden.  Als je dan een goed contact hebt met een vaste slotenmaker dan is deze meteen op de hoogte en kan de juiste sleutel worden opgestuurd.

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply