Voorjaarsschoonmaak op kantoor: in 5 stappen klaar voor de lente

0

Niets is fijner dan werken op een schoon kantoor. Het zorgt niet alleen voor meer overzicht, maar verhoogt ook de arbeidsproductiviteit. Om dit te bereiken is het noodzakelijk om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak te houden. Ondanks dat grote kantoren meestal worden opgeruimd door een schoonmaakbedrijf, is het alsnog een must om je eigen spullen en werkplek aan te pakken. In dit artikel geven we je 5 tips voor een goede voorjaarsschoonmaak op kantoor.

1. Maak een afspraak

We beginnen met de meest handige tip: spreek met je collega’s een deadline af voor het schoonmaken van de werkplek. Ook kunnen jullie dit gezamenlijk doen, bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag.

2. Gebruik de juiste schoonmaakspullen

Als er iets vervelend is, dan is het wel stof op kantoor. Zorg er in ieder geval voor dat er anti-stof doekjes aanwezig zijn waarmee je de schoonmaak kunt beginnen. Ook allesreiniger en microvezel doekjes zijn een must. Naast een stofzuiger en een dweil kun je ook denken aan speciale doekjes waarmee je jouw computer/laptop en toetsenbord kunt schoonmaken.

3. Gooi overbodige spullen weg

Het belangrijkste doel van een voorjaarsschoonmaak is over het algemeen dat iedereen weer fris aan het werk kan. Zorg er daarom voor dat je jouw eigen werkplek tot in de puntjes schoonmaakt. Gooi papieren en overige spullen die je niet meer nodig hebt weg en zoek de rest van je spullen uit. Berg deze als het nodig is op in aparte mappen en doosjes. Op deze manier kun je in het vervolg ook sneller komen bij de items die je nodig hebt.

4. Pak de kantine aan

Maak je samen met je collega’s vaak gebruik van de koelkast en de magnetron? Zorg er dan voor dat ook deze apparaten worden schoongemaakt. Vooral voor de koelkast is het bijhouden van het weggooien van producten die over de datum zijn niet genoeg. Zorg ervoor dat alle apparaten om de paar weken grondig schoon worden gemaakt. Tip: gebruik in het vervolg labels voor het eten dat in de koelkast ligt, zodat je snel kunt zien welk product in de prullenbak kan.

 5. Ruim ook je computer op

Niet vergeten: een schone computer werkt veel handiger. Ruim daarom ook je laptop of je computer op. Verwijder alle bestanden die je niet meer gebruikt en verdeel de overblijvende bestanden onder mappen met een duidelijk label.

Je laptop of computer wordt hier niet alleen sneller van, maar jij als medewerker ook!

Veel succes met de voorjaarsschoonmaak op kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply