Hoe vind je een vergaderlocatie?

0

Ben je op zoek naar een geschikte locatie om te vergaderen en wil je een keer wat anders dan een traditionele vergaderlocaties op kantoor? Dan zijn er tegenwoordig heel veel alternatieven. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden.

Doel vergadering

Het is belangrijk om te weten wat het doel van de vergadering is. Is het een traditionele vergadering, brainstorm of teambuilding? Als je dit weet, kan je een geschikte vergaderlocatie zoeken.

Hutje op de hei

Ben je op zoek naar een inspirerende ruimte om te kunnen brainstormen. Dan is een vergaderlocatie in de bossen erg goed. Bij sommige locaties kan je zelfs buiten gaan zitten of een eindje gaan wandelen. Vaak krijgen mensen hier veel inspiratie door.

Andere bedrijven

Het is vaak ook mogelijk om een vergaderlocatie bij een ander bedrijf in de buurt te reserveren. Op deze manier ben je even weg uit de bekende omgeving. Veel mensen vinden dit fijn. Dit heeft vaak een wisselwerking: als bedrijf A naar bedrijf B gaat, dan komt bedrijf B vaak ook een keer bij bedrijf A vergaderen. Het is erg goed om ook eens wat andere bedrijven te zien.

Vergaderlocaties all inclusive

Er zijn ook speciale bedrijven die alleen maar vergaderlocaties verhuren. Dit is hun core business. Je kunt hier een losse vergaderlocatie huren. Vaak hebben zij arrangementen waar dan koffie, thee en water bij zitten. Ook krijg je vaak een schrijfblok met een pen aangeboden. En in de vergaderlocaties staat een flipover waar je gebruik van kunt maken. Extra middelen zoals een beamer of laptop moeten gehuurd worden, hier betaal je dus wat extra geld voor. Ook heb je vaak de mogelijkheid om te lunchen op de locatie. Soms is dit bij het arrangement inbegrepen, maar soms moet je dit ook nog apart betalen.

Overnachting

Bij sommige accommodaties is het ook mogelijk om te overnachten. Als je een vergadering wilt combineren met een teambuilding dan is dit een goed idee. Je kunt dan bijvoorbeeld de eerste dag vergaderen en die dag afsluiten met een diner. En de volgende dag kunnen jullie dat op die locatie een teambuildingsactiviteit doen.

Online boeken

Tegenwoordig kan je een vergaderlocatie vaak online boeken, zoals vergaderlocaties in Breda. Bij sommige organisaties kan je zelfs 24/7 zien of een ruimte wel of niet beschikbaar is.

Grootte vergaderlocatie

Het is belangrijk dat de grootte van de vergaderlocatie goed is. Als je met veel mensen in een kleine ruimte zit, is dat niet fijn. Maar als je met bijvoorbeeld 10 mensen in een ruimte voor 75 mensen zit, dan is dat ook niet fijn. De grootte moet dus wel goed zijn.

Een geschikte locatie is dus afhankelijk van het doel van je vergadering. Als je het doel weet, kan je op internet heel veel verschillende geschikte vergaderlocaties vinden. Veel succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply