De kracht van goede kantoormeubelen

0

Werkte je vroeger op een kantoor, dan had je een standaard bureau en een standaard bureaustoel. Tegenwoordig is dit heel anders. Om effectief en efficiënt te werken zijn goede kantoormeubelen essentieel. Hieronder vertellen we je er meer over.

Bureaustoel

Een goede bureaustoel kopen is erg belangrijk. Je moet de rugleuning in kunnen stellen, zodat je voldoende ondersteuning krijgt, maar ook de armleuningen moeten in hoogte verstelbaar zijn. En uiteraard moet ook de complete stoel in hoogte verstelbaar zijn. De juiste houding is erg belangrijk.

Bureau

Tegenwoordig zijn nagenoeg alle bureaus in hoogte verstelbaar. Er komen steeds meer bureaus die werknemers zelf hoger of lager kunnen zetten.

Werkplek instellen

Bij grote bedrijven werken vaak mensen die speciaal opgeleid zijn om bij nieuwe medewerkers de werkplekken goed in te stellen. Het is erg belangrijk dat werknemers de juiste houding hebben. Zij zitten vaak heel wat uren achter hun bureau te werken. En een goede houding kan gezondheidsklachten voorkomen.

PC

Ook is het belangrijk dat het beeldscherm monitor van je PC hoger of lager gezet kan worden Als je je hoofd gewoon recht kan houden, staat hij op de juiste hoogte. Kan je beeldscherm niet hoog genoeg, dan zijn er speciale bakken die je onder je beeldscherm kunt zetten. Hier zitten ook vak nog handige opbergbakjes in. Maar een aantal boeken onder je beeldscherm leggen, kan natuurlijk ook heel goed.

Arbo

Als iemand toch klachten krijgt, komt er iemand van de Arbo kijken. Zij bekijken wat een werknemer, wellicht onbewust, verkeerd doet. Een verkeerde houding (gebogen zitten of de benen over elkaar) sluipt er vaak ongemerkt in. Als iemand daar bewust van is, dan kan dat soms al een oplossing zijn. Maar soms komt de Arbo er achter dat iemand een hulpmiddel nodig heeft. Sommige mensen krijgen in plaats van de traditionele bureaustoel een bal. Als zij op een bal moeten zitten, moeten zij balanceren om te blijven zitten, hierdoor nemen zij een goede houding aan. Ook krijgen sommige mensen het advies om een bureau te bestellen waar ze normaal zittend aan kunnen werken, maar die ze ook zo hoog kunnen zetten, zodat zij daar staand aan kunnen werken. Op deze manier kan zitten en staan afgewisseld worden. Dit is uiteraard goed voor werknemers die veel achter een pc werken.

Lopen

Kantoorpersoneel zit heel veel. Daarom zijn goede kantoormeubelen erg belangrijk. Maar het blijft ook belangrijk dat zij af en toe hun benen strekken. Ze moeten regelmatig even ene stukje gaan lopen. Een wandeling naar de koffiehoek of het toilet kan al voldoende zijn.

Goede kantoormeubelen zijn dus erg belangrijk. Op deze manier voorkom je veel lichamelijk problemen bij personeel!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply