2 tips voor het op orde krijgen van je ICT

0

IT en ICT krijgt een steeds centralere rol in ons dagelijkse leven. Ook op de werkvloer kunnen we niet meer om technologie – en de technologische ontwikkelingen die daarmee gepaard gaan – heen. Van belang is dus om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de kansen die technologie ons biedt. Geen wonder dat de vraag naar IT en ICT consultancy dienstverlening de laatste jaren is toegenomen. Het is tevens een van de manieren om je ICT mee op orde te krijgen. In dit artikel gaan we daar dieper op in en geven wij je een andere tip waarmee je datzelfde kunt bereiken.

1. Maak gebruik van IT consultancy

Een van onze eerste tips voor het op orde krijgen van je ICT is: maak gebruik van IT consultancy. Bedrijven die IT en ICT consultancy diensten aanbieden, hebben zichzelf ten doel gesteld dat klanten door middel van hun dienstverlening maximale waarde weten te behalen uit hun ICT. Aan de hand van uitgebreid advies aan klanten over de wijze waarop hun ICT het beste kan bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen op operationeel en strategisch niveau, proberen deze ware specialisten dat voor jou te bereiken. Immers, ICT dient medewerkers niet alleen te ondersteunen in hun werkzaamheden, het moet ook voor klanten makkelijker worden om zaken met je te doen. Daarnaast dient ICT processen efficiënter te maken en moet het flexibel zijn, zodat het zich kan aanpassen aan elke verandering binnen de organisatie. IT consultancy is eigenlijk een vorm van IT outsourcing: de gehele IT en ICT werkzaamheden worden uitbesteed aan professionals, zoals externe bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn of freelancers.

2. Maak gebruik van public clouds

Een andere tip voor het op orde krijgen van je ICT én waarbij een marketingcampagne niet roemloos ten onder gaat, is: zorg ervoor dat je op de juiste momenten op- en af kunt schalen door gebruik te maken van zogenaamde cloud oplossingen. Door slim gebruik te maken van de cloud, kun je automatisch op- en afschalen en betaal je alleen voor de extra capaciteit als deze ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Met public clouds kun je op ieder gewenst moment extra capaciteit inschakelen. Ter voorbeeld: het starten van een marketingcampagne (een met een grote kortingsactie) zal waarschijnlijk een hoop extra bezoekers naar jouw website of webshop genereren. Hierdoor worden servers zwaar belast. Door gebruik te maken van public clouds, kun je snel extra capaciteit bijschakelen. Dat gebeurt op een pay-per-use-basis. Jouw website blijft overeind en er is geen grote aanslag op jouw budget geweest.

Afsluitend kunnen we stellen dat, voor het op orde krijgen van je ICT, het van belang is de juiste expertise je IT afdeling in te brengen. Je kunt hierbij denken aan architecten die de samenhang bewaken. Maar ook aan ICT consultants en technisch specialisten die kunnen zorgen voor de juiste inrichting en het beheer. En aan processpecialisten die onderzoeken of bepaalde werkzaamheden efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Welke tips voor het op orde krijgen van je ICT weet jij nog meer?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply