De juiste bureaustoel, hoe kies je die?

0

Het is algemeen bekend dat een zittend beroep fysieke klachten kan geven. Pijn in de nek, schouders en onderrug zijn veel gehoorde problemen. Met een goede bureaustoel voorkom je dit. Het aanbod stoelen is inmiddels zo groot, dat het lastig is de juiste te vinden. Wat voor de één prettig zit, werkt voor de ander totaal niet. Wij geven een aantal tips voor het vinden van de juiste bureaustoel!

Test verschillende bureaustoelen

Als je gebruikmaakt van flexibele werkplekken, is het belangrijk dat de stoel eenvoudig verstelbaar is. Zo zorg je ervoor dat iedereen binnen het bedrijf zijn of haar werk comfortabel kan uitvoeren. Denk hierbij niet alleen aan het hoger of lager zetten van de stoel, maar ook aan verstelbare rug- en armleuningen. Als de onderrug voldoende ondersteund wordt, ontlast dit de gehele rug waardoor klachten minder snel ontstaan. Zoek je een stoel voor één persoon? Dan is het aan te raden om eens bij een goede winkel langs te gaan en diverse stoelen te testen. Dit is de beste manier om erachter te komen waar de juiste bureaustoel voor jou aan moet voldoen. Ook als je voor een compleet bedrijf op zoek bent naar meubilair kan advies van ervaren winkelmedewerkers helpen.

Een goede zithouding

Heb je de ideale stoel gevonden? Dan ben je al halverwege. Nu de juiste houding nog, want je stoel kan nog zo goed zijn, als de afstelling niet klopt vertrek je aan het eind van de dag alsnog met rug-, nek- en/of schouderklachten. Veel mensen zetten de bureaustoel alleen hoger of lager en passen dit vaak aan de hoogte van het bureau aan. Op deze manier liggen de armen in de juiste hoek van 90 graden, maar klopt de houding van de benen vaak niet. Het is belangrijk dat de voeten plat op de grond staan, zonder dat de knieën boven de heupen uitkomen. Om deze houding te krijgen kan het noodzakelijk zijn om niet alleen de stoel, maar ook het bureau te verstellen. Als de hoogte klopt, kun je verder kijken naar de zitting en de rug- en armleuningen. Bij de juiste zitting houd je een ruimte van ongeveer twee vingers over tussen de rand en de knieholte. Op deze manier worden de benen goed ondersteund zonder dat de bloedcirculatie wordt afgekneld. Hoogte goed, zitting goed, dan is het tijd voor de rug. Iedere goede stoel heeft een lichte bolling. Deze hoort precies in de holling van je rug te vallen, zodat je onderrug ontlast wordt.

Ieder mens is anders en daardoor is een stoel met een aanpasbare bolling aan te raden als meerdere werknemers er gebruik van maken. Hier kan echter wel een prijskaartje aan hangen. Om de juiste combinatie tussen prijs en comfort te vinden is het aan te raden om niet de eerste de beste stoel te bestellen. Neem de tijd, kijk rustig rond en probeer diverse bureaustoelen uit. De tijd en energie die je steekt in het vinden van de perfecte stoel betaalt zich later dubbel en dwars terug!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply