Koop tweedehands kantoormeubilair en bespaar geld

0

Start-ups of freelancers die net met hun eigen bedrijf beginnen, hebben vaak het probleem dat er niet veel geld over is voor investeringen. Effectief werken op de keukentafel of in de woonkamer is vaak niet mogelijk en daarom moet er een extra werkplek komen. Het inrichten van een kantoor kost een hoop geld, maar je kan hier eenvoudig op besparen. Heb je er ooit over nagedacht om gebruikte kantoormeubelen te kopen?

Gebruikte kantoormeubelen van goede kwaliteit

Wanneer je tweedehands kantoormeubilair koopt, bespaar je een hoop geld zonder dat je concessies hoeft te doen aan kwaliteit en comfort. Er is een groot aanbod van goed bewaard gebleven tweedehands bureaus, bureaustoelen en kasten die door de vorige eigenaars goedkoop worden verkocht. Raadpleeg vooral het internet en lokale winkels om een goede prijsvergelijking te maken.

Gewoonlijk is een eenvoudige stoel, een tafel en een bureau voldoende voor de meeste doeleinden. Om schouder- en rugklachten als gevolg van een onjuiste houding te voorkomen, is het echter aan te bevelen ook een degelijk tweedehands bureau en een ergonomische tweedehands bureaustoel te kopen. Deze stoelen zijn vaak in hoogte verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de lengte van de gebruiker, waardoor deze altijd in een gezonde houding zit.

Het optimale tweedehands bureau

Let bij het kopen van een bureau op de juiste hoogte. Veel bureaus hebben slechts een hoogte van 72 centimeter. Dit is vaak te laag voor lange mensen. In dit geval is het verstandig om een in hoogte verstelbaar tweedehands bureau aan te schaffen, zodat deze naar een comfortabele hoogte kan worden aangepast. Ook de afmetingen van de tafel zijn belangrijk. Op een bureau moet plaats zijn voor een scherm, toetsenbord en vaak ook verschillende documenten. Het materiaal van de tafel hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren of de rest van de kantoorinrichting. Er zijn houten, plastic of metalen bureaus met een glazen blad, de keuze is reuze. Alle materialen hebben hun voor- en nadelen: houten bureaus zijn zeer robuust en ademen een gevoel van gezelligheid uit. Metalen bureaus in combinatie met glas zien er vaak erg elegant en functioneel uit en plastic bureaus zijn licht en goedkoop. Afhankelijk van de ruimtelijke omstandigheden moet je ook denken aan de vorm van het bureau. Er zijn namelijk rechthoekige, vierkante, ovalen of zelfs hoekvormige bureau’s.

Geen compromis bij de juiste gebruikte bureaustoel

Vooral als je elke dag lang op de bureaustoel zit, is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Erg goedkope bureaustoelen kunnen comfortabel zijn, maar hebben vaak geen lange levensduur. Let hier in het bijzonder op bij het kiezen van tweedehands bureaustoelen. Ergotherapeuten raden aan om stevig met je voeten op de grond te zitten en je hoofd recht te houden als je naar de monitor kijkt. Hierom is een in hoogte verstelbare bureaudraaistoel het beste, zolang deze stabiel en kantelbaar is. Om goede steun aan de ruggengraat te bieden, moet de rugleuning verstelbaar en kantelbaar zijn. Armleuningen die het schouder- en nekgebied verlichten, zijn ook van grote waarde. Als je extra comfortabel wil zitten, kan je ook een kantelbare voetsteun kopen die je onder de tafel plaatst om de benen te ontlasten.

Je ziet dat er ook bij het kopen van tweedehands kantoormeubelen veel ruimte voor fouten is. Denk altijd aan je gezondheid en laat de laagste prijs niet het belangrijkste aspect zijn. Je brengt meestal meer tijd door op het werk dan ergens anders.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply