Stimuleer een goede houding op de werkvloer met ergonomische bureaustoelen

0

Als werkgever ben je waarschijnlijk al een geruime tijd op de hoogte van de voordelen van een ergonomische houding op de werkvloer. Vooral op kantoor is het belangrijk dat de werknemers beschikken over een ergonomische werkruimte. Mensen zitten te veel, dat is een feit. Als mens zijn we niet gemaakt om langere periodes te zitten. Onderzoekers zijn zelfs van mening dat te veel zitten net zo schadelijk is als obesitas of roken. Te lang zitten kan zorgen voor vervelende lichamelijke klachten, wat uiteindelijk leidt tot een verhoging van het ziektepercentage op kantoor. Natuurlijk kan je een zittend beroep nooit geheel veranderen, maar je kunt wel met oplossingen komen om de natuurlijke (slechte) houding te verbeteren. Het creëren van een ergonomische werkplek met Vitra bureaustoelen is alvast een stap in de goede richting.

Waarom kiezen voor Vitra?

Vitra is een bijzonder designlabel dat zowel producten voor thuis als op kantoor ontwerpt. Vitra vond zijn oorsprong in Zwitserland en heeft sinds de jaren ’50 steeds meer harten veroverd. Inmiddels heeft Vitra productievestigingen over de hele wereld. Bij dit merk vinden ze het belangrijk dat hun producten een leven lang meegaat. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in hun productieproces. Daarnaast is elk ontwerp even uniek, de kans is groot dat je producten van Vitra snel herkent aan de bijzondere vormen. Veel mensen herkennen de producten meteen, dit terwijl ze nog nooit van Vitra zelf gehoord hebben. Dat is dan ook de kracht van deze meubels.

In het begin werden de producten enkel gebruikt voor in huis. Ze vonden hun kracht in eenvoud en uniciteit. Inmiddels heeft Vitra ook een hele lijn voor op kantoor ontwikkeld. Deze staan niet alleen in het teken van duurzaamheid, maar hierbij speelt ergonomie ook een zeer belangrijke rol. Inmiddels heeft deze lijn ook veel populariteit vergaard en vinden we deze in diverse openbare instellingen, kantoren en praktijken.

Ergonomische bureaustoel: waar moet je op letten?

Het creëren van een ergonomische werkruimte is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je te maken hebt met veel personeelsleden, kan het lastig zijn om voor iedereen de ideale werkruimte te creëren. Dit is immers afhankelijk van de lichaamshouding, lengte en wensen van de personeelsleden zelf. Een ergonomische bureaustoel is een slimme manier om de werkruimte in één klap een stuk ergonomischer te maken. Daarnaast is dit de stoel waar ze uren achter elkaar op doorbrengen. Het is dan ook niet vreemd om hiermee te beginnen. Maar hoe koop je bureaustoelen voor al je personeelsleden als de ergonomie per persoon verschillend is?

Als je ergonomische bureaustoelen wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je let op een aantal dingen. Op kantoor doe je er goed aan om te kiezen voor een bureaustoel die in meerdere standen te zetten is. Kies voor een stoel met verstelbare armleuningen, een verhoogde rugleuning en bekijk of deze in meerdere standen te zetten is. Zo weet je zeker dat elk personeelslid de stoel kan gebruiken om de ergonomie op kantoor te verbeteren. Met de bureaustoelen heb je keuze uit diverse bureaustoelen, die allemaal zo hun eigen functie vervullen. Bekijk samen met de personeelsleden welke stoel het beste past op jullie kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply