Lekkernijen uitdelen als traktatie op werk? 3 tips!

0

Wanneer je een kantoorbaan hebt, moet je er zo nu aan geloven. Want of je nu jarig bent (geweest), promotie hebt gemaakt of een andere mijlpaal hebt mogen vieren in je leven, je collega’s verwachten dat je deze mijlpaal met hen viert. Een traktatie mag dan natuurlijk niet achterblijven. Maar wat ga je trakteren? Om je inspiratie te geven zetten we een aantal ideeën voor je op een rij. Ga jij liever voor iets super origineels waarmee je indruk maakt op al je collega’s of voor lekker en simpel?

1. Winterse traktaties

Vanzelfsprekend zijn typisch winterse traktaties wanneer het buiten koud en guur is ook altijd een goed idee. Heb je bijvoorbeeld iets te vieren rond de Sinterklaasperiode? Dan gaat bij de meesten een stuk banketstaaf of chocoladeletter er wel in. Eind december of begin januari trakteren? Dat vraagt natuurlijk om oliebollen. En mocht het zo zijn dat je de mogelijkheid aangrijpt om tijdens de vrijdagmiddagborrel te trakteren, kun je meteen het feest compleet maken met een glaasje glühwein. Proost!

2. Gebak

Taart, gebak of vlaai. Hoe je het ook wilt noemen; deze traktatie valt altijd en bij iedereen in de smaak. En je kunt er alle kanten mee op! Je kan een taart halen in de supermarkt of bij de warme bakker; afhankelijk van jouw smaak en/of budget. Of wil je juist indruk maken op je collega’s? In dat geval ga je natuurlijk zelf aan de slag in de keuken. Mocht je geen zin hebben om op je werk in de weer te gaan met taart snijden, kun je ook een cheesecake of monchou gebakje maken in glazen of plastic potjes. Op deze manier maak je het jezelf gemakkelijk; je hoeft alleen nog maar uit te delen!

3. Zomerse traktaties

Het is altijd een goed idee om je traktatie aan te passen aan het seizoen of aan het weer. Want als het buiten 30 graden is, gaat, naast een BBQ op werk, een ijsje of zelfgemaakte (gezonde) milkshake er vaak prima in. Andere leuke traktaties die goed passen bij zomers weer zijn bijvoorbeeld spiezen met vers zomerfruit, eventueel met een chocolade dip of met slagroom. Deze twee combineren? Dan is een ijshoorntje gevuld met zomerfruit een uitstekend alternatief. Een ander leuk idee kan een watermeloen-taartpunt zijn. Snijd platte plakken watermeloen en versier deze met alles wat je maar kunt bedenken. Lekker, zomers, gezond en origineel!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 2.4/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply