4 factoren die invloed hebben op werkprestatie van personeel

0

Een goede werksfeer is erg belangrijk. Het heeft namelijk een wezenlijke invloed op de werkprestatie van het personeel. Maar hoe zorg je dan precies voor de optimale omstandigheden voor de optimale werkprestaties? In dit artikel lees je welke factoren invloed hebben op de werkprestatie van het personeel.

1. Vertrouwen

Vertrouwen staat aan de basis van een relatie, dus ook de relatie werkgever – werknemer. Door als werkgever te doen wat je zegt en consistentie hierin te tonen voer je een voorspelbaar beleid uit. Doordat werknemers uit eerdere situaties kunnen aflezen wat voor reactie ze kunnen verwachten lok je op voorhand al gewenst gedrag uit of voorkom je ongewenst gedrag. Vertrouwen wordt vergroot door discreet te zijn. Daarnaast zijn er speciale systemen die op een andere manier zorgen voor vertrouwen. Zo kun je in de industrie gebruik maken van een druk sensor, om vertrouwen te bieden in het werk dat iemand doet. Dankzij dit soort sensoren kan een medewerker nagaan wat het effect is van wat hij of zij doet.

2. Samenwerken

Mensen zijn groepsdieren en doen graag dingen samen. Door iedereen op kantoor op een gelijke manier te behandelen en ieders inbreng te respecteren zal er binnen een team minder onderlinge concurrentie zijn. Acceptatie van en begrip voor elkaars gedrag zal toenemen naar mate werknemers elkaar beter leren kennen. Zorg er dus voor dat werknemers elkaar beter leren kennen. Onderlinge frustraties zullen minder aanwezig zijn waardoor iedereen zich kan richten op de gezamenlijke doelen.

3. Waardering

Om de behaalde doelen te bereiken zullen, zelfs super-gemotiveerde, werknemers af en toe de moed verliezen. De twijfel slaat toe of ze kunnen voldoen aan de gestelde verwachtingen. Het ‘klopje op de schouder’ kan het verschil zijn tussen behalen of falen. Benoem en waardeer kleine dingen die een werknemer doet en geef eens een relatiegeschenk. Probeer hier zo specifiek mogelijk in te zijn, door details in complimenten te verwerken weet en herkent de werknemer zichzelf beter en zal gemotiveerder aan de slag gaan.

4. Ambitie

Verwacht veel van je werknemers. Daag ze uit om doelen te behalen en benader ze op deze manier. De werknemer zal zich uitgedaagd en gesteund voelen door het feit dat iemand de verwachting uitspreekt dat hij of zij in staat is om deze doelen te behalen. De focus van de werknemer zal zich richten op het behalen van de doelen om aan het gestelde beeld te voldoen.

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de werkprestatie van personeel. Maar met deze vier factoren ben je een heel stuk op de goede weg!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply