Wat is het nut van luchtreiniging op de werkvloer?

0

De kwaliteit van de lucht bij jou op kantoor is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks bij stilstaat. Toch is de luchtkwaliteit op kantoren zeker niet iets dat je moet onderschatten. Schonere lucht biedt namelijk veel voordelen, zowel voor jou als voor je werknemers. Daarom zetten we in dit artikel de voordelen van luchtreiniging op een rijtje en vertellen we hoe je zorgt voor schonere lucht!

Een gezondere werkomgeving

In de eerste plaats zorgt luchtreiniging natuurlijk voor een gezondere werkomgeving. Door regelmatig verse lucht aan te voeren daalt de hoeveelheid schadelijke stoffen in de binnenlucht en krijg je dus schonere lucht binnen. Daarnaast heb je als werkgever ook te maken met wettelijke eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van lucht en de luchtverversing op kantoor. Hiermee wil de overheid zorgen dat werkgevers voldoende aandacht besteden aan dit probleem. Doe je dit niet? Dan loop je in theorie kans dat de Arbo langskomt op kantoor en je een boete geeft. De richtlijn voor luchtverversing is 30m3 schone lucht per uur per persoon. Door regelmatig schone lucht aan te voeren, verminder je ook de hoeveelheid bacteriën en andere schadelijke stoffen die ziektes kunnen veroorzaken. De kans op ziekteverzuim neemt daarmee af en ook de kans op andere veelgehoorde klachten op kantoor zoals hoofdpijn worden beperkt.

Betere prestaties

Naast dat schone lucht bijdraagt aan een goede gezondheid, zorgt het er ook voor een betere werkprestatie van je personeel. Uit onderzoek is gebleken dat door een te hoog CO2 gehalte in de lucht de concentratie van mensen drastisch zakt. En die concentratie is nu juist nodig om het beste uit mensen te halen! Voldoende frisse lucht is dus niet alleen gezond, maar ook broodnodig om efficiënt te kunnen werken. De investering in luchtreiniging verdien je dus dubbel en dwars terug.

En hoe doe je dat?

Dat voldoende frisse lucht gezond is op kantoor mag wel duidelijk zijn. Maar de vraag is natuurlijk hoe je daarvoor zorgt? Een raam openzetten is natuurlijk altijd een goede optie, maar wanneer het buiten 3 graden boven de 0 is, kunnen we ons voorstellen dat dit niet je voorkeur geniet. Een betere optie in zo’n geval is om te zorgen voor een goed ventilatiesysteem. Hiermee kun je continue zorgen voor een goede luchtkwaliteit op kantoor. Deze systemen zijn er in allerlei soorten en maten en kun je het best aanschaffen in overleg met een professional.

Weet je niet hoe het met de luchtkwaliteit op jouw kantoor gesteld is? Wellicht is er dan wel veel ruimte voor verbetering aanwezig. Probeer het en ervaar de voordelen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply