Je personeel op kantoor bedanken? 4 inspirerende ideeën

0

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het geven van een bedankje een enorme invloed heeft op de motivatie van je personeel. Wie zijn personeel regelmatig bedankt, heeft een gelukkiger en gemotiveerder team. Erkenning en waardering is ontzettend belangrijk voor de medewerkerstevredenheid en blije medewerkers zijn productieve medewerkers. Bovendien blijkt dat gewaardeerde medewerkers loyaler zijn naar hun werkgever en meer ongevraagde inzet tonen. Personeel dat regelmatig een bedankje krijgt is eerder geneigd om extra taken op te pakken. Daarnaast hebben ze meer plezier in hun werk en melden zij zich minder snel ziek. Redenen genoeg dus om je personeel regelmatig oprecht te bedanken! Geen inspiratie? Wij zetten 4 originele ideeën voor je op een rij.

1. Geef je medewerkers een ervaring cadeau

Je kunt je medewerkers natuurlijk zo nu en dan verrassen met een cadeau. Een groter plezier doe je veel mensen echter door ze een ervaring cadeau te doen. Laat je personeel met hun geliefde, vrienden of familie een bijzondere dag beleven. Wat dacht je van een avondje musical of een zonnige dag in het pretpark? Deze bijzondere blijk van waardering zal je medewerkers waarschijnlijk nog lang bijblijven!

2. Een opleidings- of ontwikkelingsbudget

Een originele en mooie manier om individuele personeelsleden te bedanken, is via een opleidings- of ontwikkelingsbudget. Door medewerkers de kans te geven om verder te groeien en nieuwe dingen te leren, laat je zien dat je in ze gelooft. Ook laat je hiermee duidelijk je waardering blijken. Een bedankje dat niet alleen motiverend is, maar ook het bedrijf de nodige kennis en kunde oplevert!

3. Een bijzonder kerstpakket

De kerstperiode is natuurlijk bij uitstek het moment om een mooi gebaar te maken richting je medewerkers. Het kerstpakket is dan ook nog steeds een erg belangrijke manier om waardering aan je personeel te tonen. Wel is het type kerstcadeau de afgelopen jaren wat gewijzigd; de roep om een kerstpakket op maat is de laatste jaren groter geworden. Bedank je medewerkers dus met originele kerstgeschenken, waarbij aandacht is besteed aan de individuele wensen van het personeel.

4. Organiseer een feest

Een goed functionerend team bedank je op een originele manier door een spetterend feest voor ze te organiseren. Niet omdat het kerst of oud en nieuw is, maar gewoon omdat je waardering voor ze hebt. Bovendien worden tijdens zo’n gezellig feest de onderlinge banden nog meer versterk. Dat is wat je noemt een win-win situatie!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply