De personeelsadministratie moet in één keer goed zijn

0

Je wilt dat je personeelsadministratie in één keer goed is. Anders krijg je te maken met een HR-manager die zijn of haar werk niet goed kan doen en personeelsleden die niet tevreden zijn over de gang van zaken. Ook de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet in acht worden genomen. Er hangt dus veel af van een goede personeelsadministratie en de daarbij behorende salarisadministratie. Een goed softwarepakket kan je hierbij helpen. In zo’n softwarepakket vind je alle ingrediënten om je bedrijf tot een succes te maken. De AVG wordt gehandhaafd en je personeel staat met de juiste gegevens vermeld. Ook het naleven van de CAO wordt een stuk gemakkelijker gemaakt.

Het uitbetalen van salarissen is een complex iets

Maar met de juiste salarisadministratie software is het een stuk beter te doen. Je kunt er dan voor kiezen om alles automatisch te laten regelen of om handmatig de uren, overuren en onregelmatigheidstoeslagen in te voeren. Heb je een bedrijf waarin alle medewerkers een vast aantal uren maken, dan hoef je dat maar één keer in te voeren. Je voert dan alleen nog een controle uit voor het uitbetalen van de salarissen en je bent klaar. Dat scheelt je veel tijd. Ook zullen er dan minder fouten gemaakt worden en zullen je personeelsleden geen reden tot klagen hebben. Zij krijgen het juiste bedrag op tijd op hun rekening.

Heb je een bedrijf waarin veel wisseldiensten gedraaid worden, dan werkt dit softwarepakket ook optimaal. Je kunt handmatig, maar toch overzichtelijk, alle gegevens invoeren en zo tot de perfecte salarisstrook komen.

Een te klein bedrijf voor een eigen salarisadministratie?

Dan komt het er vaak op neer dat jij, als eigenaar, in de avonduren en de weekenden de salaris- en personeelsadministratie zit bij te werken. Dat moet natuurlijk anders kunnen. Door gebruik te maken van dit softwarepakket, kun je er ook voor kiezen om het verlonen uit te besteden. Zo kom jij ook nog toe aan je rust en hou je tijd en energie over om leuke dingen te gaan doen.

Communiceren met externe organisaties

In deze tijden is het niet meer zo gemakkelijk om te communiceren met pensioenfondsen, de belastingdienst, uitkeringsinstanties en verzekeraars. Je hebt toch te maken met de AVG, waardoor je goed in de gaten moet houden dat er geen informatie “op straat” komt te liggen. Alleen de mensen die daartoe bevoegd zijn mogen inzage hebben in jouw salaris- en personeelsadministratie. Door te werken met dit softwarepakket zorg je ervoor dat precies wordt voldaan aan deze regelgeving. Je kunt er zeker van zijn dat alleen de relevantie informatie op externe bureaus belandt. Dat geeft een veilig gevoel.

Ben jij tevreden over je personeelsadministratie en de software voor je salarisadministratie?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply