Leer werken met Powershell: 3 handige tips

0

Heb je al eens gehoord van Windows Powershell? Dit is een krachtige tool, die cruciaal is voor veel klussen in de IT. Veel mensen vinden het moeilijk te begrijpen wat Powershell precies doet en kan, laat staan om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat is onnodig, want zo ingewikkeld is Powershell eigenlijk niet. Zeker niet vergeleken met de alternatieven.

Wat is Powershell?

Powershell is kort gezegd de command-line-interface van Microsoft. Het is de opvolger van MS-DOS. Met deze scriptingtaal kun je veel dieper in de achterliggende software duiken, en complexe handelingen met de computer uitvoeren rondom netwerken en servers. Powershell maakt het makkelijker en sneller om je computer te beheren.

Vaak denken mensen dat het moeilijk wordt als het begrip Powershell valt. En ja: Powershell geeft weinig instructies en het is minder eenvoudig te gebruiken dan de gewone interface van Windows. Maar als je eenmaal weet wat je doet, is het een erg krachtige tool waarmee je veel dingen juist eenvoudiger en sneller regelt. Het hangt er maar net van af wat je van plan bent te gaan doen!

3 belangrijke tips om te leren werken met Powershell

Wie echt gaat werken met Powershell doet er waarschijnlijk goed aan om een powershell training te volgen. Om je vast een beetje op weg te helpen, geven we je hier een aantal tips zodat je meteen kunt beginnen met Powershell. Volg deze tips en je hebt een goed begin met het leren werken met deze prompt.

Tip #1: Zorg altijd dat je werkt met de laatste versie van Powershell

Er zijn veel veiligheidsproblemen als je werkt met oudere versies van Powershell. Een belangrijke tip als je leert werken met Powershell is dan ook om altijd te testen met de laatste versie van Powershell!

Tip #2: Werk elke dag met Powershell

Het leren van Powershell is een taak die je alleen in de vingers krijgt als je er elke dag mee bezig bent. Zorg er dus voor dat je dagelijks in aanraking komt met Powershell, al is het maar het doornemen van een Help-pagina of het opzoeken van een paar voorbeelden van commands (cmdlets).

Tip #3: Check de forums

Het forum op powershell.org is de belangrijkste bron voor informatie voor mensen die leren werken met Powershell. Een cruciale informatiebron dus!

Powershell onder de knie

Werken met Powershell is niet eenvoudig – maar wel erg krachtig. Met de bovenstaande tips kun je goed op weg en oefening baart kunst!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply